FMP odgovorio Ostoji Mijailoviću: Nećeš nas uvući u veštački sukob, ali razumemo da ste nervozni u Partizanu!

Crveno-beli ćute, ne i Panteri

  • 39

Iz tabora KK Crvena zvezda nisu se oglašavali povodom intervjua čelnika Partizana Ostoje Mijailovića, to je učinio Vladan Mitrović, direktor FMP-a.

Dva dana nakon prve polufinalne utakmice u ABA ligi, u kojoj je Crvena zvezda savladala Partizan 106:101, oglasio se predsednik crno-belih Ostoja Mijailović i sumirao utiske i kako se navodi "postavi pitanja koja se u javnosti guraju pod tepih".

Dotakao se i FMP-a, na šta je stigao odgovor.

- U jeku priprema za Superligu nakon uspešno odrađenog primarnog zadatka u ABA ligi, čelnik KK Partizan NIS pomenuo nas je u ponedeljak 25.03.2019.godine u svom "spontanom intervjuu". Zato smo prinuđeni da se oglasimo i pitamo javno čelnika KK Partizan NIS kojim povodm je pomenuo KK FMP i našu "polu-punu" dvoranu, a da nam pri tome nije čestitao zasluženu pobedu nad KK Partizan NIS u 22.kolu ABA lige - navodi se u saopštenju, a ostatak prenosimo u celosti:

Foto: MN Press

Postoji više razloga zašto se "simpatizeri" KK Partizan NIS ne puštaju u našu dvoranu, a koje smatramo da bi trebalo da zna i čelnik KK Partizan NIS. No, da ne bi bilo nesporazuma, a i zbog javnosti, ponovićemo ih;

Prvi razlog su propozicije takmičenja ABA lige, član 41.3 koji glasi " Klubovima je zabranjeno organizovano dovođenje navijača na gostujuće utakmice".

Drugi razlog je "reciprocitet". Naime, KK FMP je za utakmicu u dvorani "Aleksandar Nikolić" kada je domaćin bio KK Partizan NIS dobio samo jednu kartu. Mislimo da je zaključak jasan.

Treći razlog proističe iz izjave čelnika KK Partizan NIS na Skupštini ABA lige održanoj 24.01.2019. godine u Laktašima. Tada je dotični čelnik u više navrata spomenuo da ne može da kontroliše navijače u slučaju lošeg suđenja za svoj klub (šta god to značilo) i da tu citiramo "ima više frakcija navijača". Takođe i u ovom slučaju se zaključak nameće sam po sebi.

Detalj sa poslednjeg duela u Železniku Foto: MN Press

KK FMP nije obavezan, niti će to ikada raditi, da javnosti u Srbiji i šire koja želi da gleda košarku, svaki put "priušti" uz to i najprostačkije uvrede na račun igrača, njihovih porodica, sudija i svih koji Vam nisu po volji. Toliko o "nenasilnim i neorganizovanim simpatizerima" Vašeg kluba i "pritiscima" kojima ste izloženi?

Na osnovu svega prethodno navedenog, najlepše molimo čelnika KK Partizan NIS da nas ničim izazvano ne meša u nešto što nas se ne tiče. Jednostavno ne želimo da učestvujemo u bilo kakvom "veštački" stvorenom sukobu, koji želi da izazove dotični čelnik KK Partizan NIS, uz razumevanje da je plej of ABA lige počeo i da ima razloga za nervozu, ali mi za to nismo krivi - navodi se na kraju saopštenja.

Gagić jurio po terenu igrača FMP-a u želji da se potuče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    26. mart 2019 | 17:44

    Ja navijace Partizana ne bi pustao ni na fudbalske utakmice ,pogledajte nasta lici stadion posle utakmice ,to su jedni duvljaci puni mrznje prema svakome ko ne navija za njih,pa oni se mrze medju sobom podelili se u sto frakcija ni oni mucenici ne znaju za koga na ijaju .

  • Lakrdija

    26. mart 2019 | 18:40

    Zar panteri i crveno beli nisu isto????

  • Vuk

    26. mart 2019 | 18:15

    A sto jednostavno Franje ne placete i cutite 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA