≫ 

Ofanzivni skokovi, greške Cirbesa, isključenje Perperoglua: Šest stvari koje su obeležile revanš duel Partizana i Zvezde! (VIDEO)

Druga utakmica polufinala plej ofa nije obilovala poenima, ali jeste uzbuđenjima

  • 12

Košarkaši Partizana ostali su u igri za finale ABA lige. Uspeli su da izjednače u seriji polufinala plej - ofa protiv Zvezde na 1:1, pobedivši 70:67 u revanš meču.

Za razliku od prošlog meča (106:101) ovaj je obilovao sa dosta grešaka, promašenih slobodnih bacanja, trojki, izgubljenih lopti.

Zvezda je odigrala solidno odbrambeno utakmicu, a napadački jako loše,  jer igrači nisu čitali odbranu rivala.

6. Katastrofalno izvođenje slobodnih bacanja Crvene zvezde

Zvezda je kao i na prošlom meču promašila čak 10 slobodnih bacanja (14:24), što je nedopustivo za ovaj profesionalni nivo košarke i za nivo na kojem žele da budu. Osim slobodnih bacanja katastrofalno su šutirali i trojke (5-28)

Foto: MN Press

5. Bljesak Vanje Marinkovića

Bek partizana je bio najefikasniji sa 18 poena od čega 3-6 za tri poena i  7-7 slobodna bacanja i  1-3 za dva poena. Odigrao je prilično dobro i držao je tim u igri sve vreme svojim poenima.

4. Loša završnica Zvezde i Maika Cirbesa koji je tri napada promašio, dva ofanzivna skoka u poslednjih 6 sekundi.

Centar Zvezde je odigrao jako loše poslednjih tri minuta, promašio čist zicer, zatim dobio rampu na zakucavanju od Renfroa, a malo kasnije  oše dodao loptu  na 1,56 minuta do kraja i time direktno dao samopouzdanje Partizanu da se odlepi.

VIDEO: Renfro lupa rampu Cirbesu

3. Ofanzivan skok Partizana u poslednjih 15 sekundi

Zvezda bi možda imala bolje šanse da u poslednjem napadu Partizana nisu napravili veliku grešku i nisu zagradili koš, već su dozvolili ofanzivan skok Lendejla dva puta. Na 26 sekundi do kraja, Partizan je imao 10 sekundi za napad, a Marinković je šutno za tri poena, promašio, a Lendejl je izbio loptu za novi napad.

VIDEO: Lendejl sa dva skoka rešava pitanje derbija

Renfro je krenuo odmah na prodor i šutira i promašio, na nekih 10,11 sekundi. Međutim, crveno-beli nisu uspeli da uhvate loptu, pa je Lendejl iz odbojke izbio za novi napad Partizana faula nad Pejdžom koji je 4 sekunde pre kraja ubacio dva bacanja za konačan rezultata.

Foto: MN Press

3. Isključenje Perperoglua

Perperoglu je bio jedan od najboljih igrača na terenu, bio je u dobrom ritmu, ali je napravio dve namerne greške i morao je da izađe iz igre na početku poslednje četvrte četvrtine. Nema sumnje da bi sa njim Zvezda imala više opcija u napadu i više iskustva s obzirom na njegovu karijeru i puno ovakvih mečeva.

Foto: Telegraf.rs

1. Navijači Partizana

Grobari su ponovo bili jedan od ključnih faktora pobede Partizana. Hala je bila puna, navijanje kao u najboljim danima iz Evrolige. Navijanje, bakljada, su sastavni deo, ali i pogrdna skandiranja i vređanja članova porodice nisu bile potrebne na ovom meču.

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • keri

    30. mart 2019 | 22:38

    Jasno je svima da ovu zvezdu sudije drze u zivotu..partizanu je oteta prva utakmica posle onih sudjenih 7 nesportskih i to u trenucima kada je partizan imao 10 razlike..Nadamo se da ce iduci mec partizan vec do poluvremena zatrpati mali i nebitan klub te otici u finale uzeti tu nebitnu aba ligu al bitan nastup u evropi kojoj partizan i pripada..

  • goran

    30. mart 2019 | 22:07

    Zasluzena pobeda Partizana. Ekipa koja je prva u ABA ligi ne moze prvu utakmicu da igra na prosuzetak a da drugu izgubi. Po svemu vidjenom iz 2 utakmice Partizan je bolji od Zvezde. Barem za nijansu, ALI iz dve utakmice.

  • Goksi

    30. mart 2019 | 22:29

    Nas Tomic kaze da su odlucila dva skoka na kraju utakmice. Sta reci,pa i da smo se odbranili,ostalo bi sedam osam sekundi da prenesemo loptu sto je jako malo vremena za ozbiljnu akciju. Trebalo je praviti faul na 20 sek do kraja i sami odlucivati o utakmici. E...a dobrica i davidovca drzi ceo mec na klupi,igrace koji su resili proslu utakmicu. Kako ne vidi da kejsi rivers ne moze ...covic umoran,povredjen i dobro cuvan.. Pa morali su igrati vise...mladi,brzi.. Sve u svemu Trinkijeri bolji trener i ima vise iskustva. Tesko,vrlo tesko cemo dobiti trecu utakmicu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA