≫ 

Morača progutala Cedevitu, igraće se "majstorica" i u drugom ABA polufinalu! (VIDEO)

Podgoričani "slomili" hrvatski tim trojkaškim rafalom u trećoj i četvrtoj četvrtini

  • 6

Zvezda - Partizan 1:1, Budućnost- Cedevita 1:1!

Tako stvari stoje u polufinalnim serijama nikad uzbudljivije završnice ABA lige, koje će svoju kulminaciju doživeti narednog vikenda u "majstoricama", a nakon Partizana, i Budućnost je uspela da dođe do egala pred svojim navijačima u seriji sa Cedevitom - 87:72 (16:17, 17:14, 25:19, 29:22).

Na kraju se piše ubedljiva pobeda tima Jasmina Repeše u grotlu krcate "Morače", mada prvo poluvreme nikako nije nagoveštavalo uverljiv trijumf aktuelnog šampiona.

Raspucali su se igrači domaćeg tima u trećoj četvrtini, tada došli do prve osetnije razlike u seriji koju je najavio Gordić, a Džekson dalekometnom "paljbom" nanosio veliku štetu odbrani hrvatskog prvaka. Francuski šuter najzaslužniji je za sjajan finiš treće četvrtine sa pet vezanih poena, a Klark je zapečatio taj nalet Budućnosti sa poenima nakon ofanzivnog skoka, za 58:50 pred period odluke.

Na drugoj strani, posle nešto sporijeg početka, parirao je fenomenalno Džejkob Pulen, meč je završio sa 18 poena (3/6 za tri), međutim generalni utisak je da je Budućnost imala veći broj raspoloženih igrača sa konkretnim potezima u ključnim momentima.

Fantastičan ambijent u režiji navijača Budućnosti pre meča Foto: Budućnost VOLI

Pogađao je i Šehović kad je trebalo, Bitadze je dao odličan doprinos sa 11 poena, 5 skokova i 3 blokade iako opterećen ličnim greškama. Gordić je imao svoje dobre sekvence, a probudio se i Kol u poslednjoj četvrtini uprkos 1/9 za dva.

Pogodio je i on trojku, jednu od tri, i to u najvažnijem naletu Podgoričana, za 74:64 posle tri vezana šuta za tri u režiji Nikolića, Kola i Bela!

Nakon toga bilo je jasno da Budućnost vlada situacijom i ide ka pobedi, do kraja je prednost samo rasla, do krajnjih "+15", za egal u seriji pred treći meč koji će, kao i prvi, biti odigran u Zagrebu.

Džekson je bio najefikasniji kod Budućnosti sa 15 poena, po 11 su imala čak četvorica: Kol, Bitadze, gordić i Nikolić, a 10 je ubacio Šehović.

Kobs i Krušlin su sa po 11 jedini na najbolji način ispratili Pulena.

Polufinale ABA lige

Crvena zvezda - Partizan 1:1

1. meč - 106:101

2. meč - 67:70

Cedevita - Budućnost 1:1

1. meč - 90:83

2. meč - 72:87

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BILI⚫⚪🏆🏅🏀

    31. mart 2019 | 21:20

    Smešne ekipe u PLEY OFF osim PARTIZANA.Ova tri tima igraju neku divljacku kosarku...cak i fmp 1 ima neku akciju za razliku od ove BUDUĆNOSTI dok CEDEVITA neće videti ABA ligu jos 10 god...FMP 2 ZAVISI OD 2 IGRACA I TO JE TO.AKO NAS NE POKRADU U SUBOTU NASA JE ABA...

  • BILI⚫⚪🥇🏆🏅🏀

    31. mart 2019 | 21:17

    Ljudi ove ekipe osim.PARTIZANA veze nemaju NEMAJU TU HEMIJU U EKIPI A O NAVIJACIMA DA NE PRICAMO.CEDEVITA stamdardno losa,BUDUĆNOST divljačka ekipa dok zvezda zavisi od 3 igraca... PARTIZANU AKO SE BUDE SUDILO POSTENO U SUBOTU NASA JE LIGA,PA JEDNO 5 GODINA...ZIVEO PARTIZAN

  • ...

    31. mart 2019 | 22:21

    Bili svaka ti je ko njegoseva💪⚫⚫⚫⚫⚫🏀🏀🏀🏀🏀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA