≫ 

Pet stvari koje su obeležile majstoricu: Da li je Zvezda pobedila Partizan i pre nego što je počeo meč? (VIDEO)

Crno-beli psihološki očigledno nisu bili dovoljno spremni, niti potpuno fokusirani na utakmicu *Zvezda je imala savršen šut, dok su Partizanovi stranci bili neperepoznatljivi

  • 71

Crvena zvezda je bila surova u majstorici polufinalne serije ABA lige i pobedila je Partizan sa 84:63.

Bio je to ples jedne ekipe u Pioniru, jer je Zvezda dominirala tokom čitavog meča i samo je bilo pitanje koji će biti rezultat na kraju.

Crveno-beli su igrali neverovatno, imali su odličan šut, igrali su sjajnu odbranu, dok su crno-beli bili malokrvni, bledi, kao grogirani bokser, koji je na kraju i nokautiran.

Ovo su pet stvari koje su obeležile utakmicu:

1. ZVEZDA DOBILA PSIHOLOŠKI RAT

Trinkijeri nije psihološki dobro spremio ekipu; Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda je ovaj meč dobila i pre početka utakmice, sudeći po dešavanjima na terenu. Razlog? Psihološke igre pred početak derbija, u koju su se crno-beli upleli.

Rat saopštenjima, prozivke na konferencijama očigledno nisu prijale crno-belima. Ostoja Mijailović i trener Andrea Trinkijeri su krenuli u rat sa crveno-belima, isprovocirani gostovanjima Nebojše Čovića na televizijskim emisijama u kojima je "peckao" crno-bele.

Ušli su u otvoreni sukob s njim, a on je nakon toga odgovorio, doduše ne lično, već klupskim saopštenjima, dok su se igrači i trener Tomić fokusirali na pripremu utakmice.

Trinkijeriju je fokus očigledno pomeren sa pripreme meča na to šta će reći posle treninga ili na konferenciji.

Tomić je pre derbija to i sam poručio: "Mi samo želimo da igramo košarku, ne zanima nas poređenje sa bokserima i pominjanje krvi".

2. SUROVA SERIJA ZVEZDE OD 15:0 NA STARTU MEČA

Radost crveno-belih; Foto: MN Press

Rekao je Andrea Trinkijeri pred početak meča da očekuje da Zvezda kidiše na njegovu ekipu na startu i da veruje da će njegov tim biti spreman za to da odgovori. Nije bio spreman! Partizan je poveo sa 3:0, a onda je usledila serija crveno-belih od 15:0, koja je odredila dalji tok meča.

Uhvatili su crveno-beli zalet od starta, publika se probudila i dodatno zapalila usled velikog vođstva, a crno-beli su delovali kao grogirani protivnik u ringu, koji je bio u konopcima i samo se čekao nokaut u nastavku borbe.

3. NIKO DVOCIFREN U PARTIZANU DO KRAJA TREĆE ČETVRTINE

Printskrin: ABA liga

Neverovatno deluje podatak da niko u taboru crno-belih nije do kraja treće četvrtine imao dvocifren broj poena. Na početku četvrte četvrtine najefikasniji za Partizan bili su Novica Veličković i Rade Zagorac sa po 8 poena.

Nije bilo drugačije ni na drugoj strani, jer je samo Perperoglu bio dvocifren sa 14 poena pred početka treće četvrtine, ali su ostali igrači bili raspoloženiji od Partizanovih i bolje su rasporedili poene.

Prvi dvocifreni igrač u Partizanu bio je Vanja Marinković, koji je to uspeo tek u 37. minutu meča.

4. FANTASTIČAN ŠUT ZVEZDE I GRANITNA ODBRANA

Marinković zaustavljen od strane Cirbesa; Foto: MN Press

Crveno-beli su imali neverovatan šut i za dva i za tri poena (za dva 57,1% i 45,8% za tri), dok je odbrana bila neprobojna. Igrali su kao u transu izabranici Milana Tomića, koji su bili raspoloženi za košarku, odlično su otvorili duel i rano stvorili dvocifrenu prednost.

Imali su procente koji su nerealni za ovakav meč, što samo govori da su imali veliko samopouzdanje, ali i da su se crno-beli raspali u odbrani i da su dozvoljavali veliki broj otvorenih šuteva, koje su šuteri crno-belih nemilosrdno kažnjavali.

5. PARTIZANOVI STRANCI UNIŠTENI

Aleks Renfro se nije video u poslednjoj utakmici polufinala; Foto: MN Press

Džok Lendejl, Aleks Renfro i Bandža Si postigli su NULA poena tokom derbija na tri minuta do kraja!

Kada motori ekipe ovako zakažu, kao što su to Lendejl i Renfro, a uz to i Bandža Si od stranaca ne da nikakav doprinos, onda i nemate čemu da se nadate.

Tomić je u najavi meča govorio da je jedno od glavnih oružja Partizana upravo pik en rol Renfroa i Lendejla, a na ovom meču je njegova ekipa u potpunosti zaustavila jedno od najjačih segmenata crno-belih.

Renfro i Lendejl su u prva dva derbija bili među najistaknutijim pojedincima crno-belih, a takođe je to bilo i u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Bez njihovog učinka Partizan nije imao čemu da se nada.

Finalna serija počinje 12. aprila, a dva dana kasnije je i druga utakmica u kojoj će Zvezda takođe biti domaćin. Protivnik će joj biti pobednik meča Cedevita - Budućnost, koji igraju majstoricu u nedelju u Zagrebu.

VIDEO: Milan Kalinić se potukao i razbio glavu navijaču Zvezde!

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    6. april 2019 | 20:44

    Nista,sad posto su ispali u kosarci navijaci partizana nek se okrenu fudbalu! A da,i tamo zaostaju nekih 28 bodova! Pa dobro,prolece je,nek šetaju,pecaju,nije sve u sportu.

  • Dex

    6. april 2019 | 21:03

    Jel se Novica busao u grudi😂

  • Milos

    6. april 2019 | 20:34

    Konacno da su ih pobijedili onolikom razlikom koliko bolje igrace imaju. Ne znam samo sta su ocekivali grobari od ovog meca posle onakvog prozivanja i peckanja. Igraj kosarku druze, mani se gluposti van terena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA