≫ 

Sjajan gest legende Delija, ali i Repeše: Pet stvari sa Zvezda - Budućnost koje niste videli na TV-u! (VIDEO)

Nekoliko situacija se posebno izdvojilo

  • 12

Crvena zvezda je sjajnom igrom u prvoj utakmici polufinala protiv Budućnosti došla do vođstva od 1:0 u finalnoj seriji ABA lige.

Svi su videli sjajnu igru crveno-belih, monstruozne rampe, zakucavanja, trojke Berona... ali neke detalje na TV-u niste mogli da primetite.

Donosimo vam zanimljivosti koje smo mi zabeležili tokom meča.

LEGENDA SEVERA I STRATOS PERPEROGLU

Ratko Vučković, legendarni navijač Crvene zvezde, uživa veliko poštovanje Delija, a sada se još jednom pokazao kao "najmanja navijačka grupa na svetu".

Takav nadimak sebi je dao sa razlogom, sam dolazi na sve domaće utakmice i gostovanja, tako je bilo i ovaj put u hali "Aleksandar Nikolić".

Veliko poštovanje koje gaji prema Stratosu Perperogluu pokazao je stajanjem tik uz teren sa grčkom zastavom, koju je podizao i razvijao svaki put kada bi njegov miljenik kročio na teren.

REPEŠA ČISTI TEREN

Jasmin Repeša u ulozi čistača terena; Foto: MN Press

Jasmin Repeša stoički je izdržao sve uvrede koje su bile upućene njegovoj ekipi, a nije ih bilo baš malo.

Vodio je meč mirno, a iako mu nije to posao, u nekoliko navrata je čistio teren od predmeta koji su padali pred njega, bez želje da pravi dramu od toga i vrši pritisak na sudije i pokazuje šta se dogodilo. Jedan takav momenat možete pogledati na snimku:

REAKCIJE ČOVIĆA

Nebojša Čović gledao je ekipu tik uz teren; Foto: MN Press

Prvi čovek Zvezde emotivno je doživljavao svaki trenutak, činilo se da je važnost meča učinila svoje, evroligaški ulog je veliki, a naročito ga je revoltiralo kada su u jednoj situaciji arbitri po drugi put morali da pregledaju snimak.

Bodrio je ekipu tik uz tunel, baš kao na utakmici protiv Partizana, a kako je meč odmicao, mogao je i da uživa u velikoj trijumfalnoj seriji, a posebno se zadovoljno smeškao kada je počelo skandiranje "Silov'o te Čović, Bokane", upućeno prvom čoveku Budućnosti.

I BEZ DELIJA JE GRMELO

Krcata hala nosila je košarkaše Zvezde do ubedljive pobede; Foto: Marko Jovanović

Ovaj put se nije moglo videti organizovano navijanje u režiji Delija, ali je hala grmela kao da se meč igra na Marakani. Pokazalo se da važnost meča ume i te kako da utiče na sve, pa se nije javljala potreba da neko povede celu halu sa navijanjem, i bez toga je spontano svako umeo da se uključi i napravi atmosferu koja je ekipu podigla na maksimum.

NIJE IMALA GDE IGLA DA PADNE

Skoro da su i stepenice bile zakrčene u samim uglovima, što je podsetilo na pojedine evroligaške utakmice, poput one protiv Fenerbahčea u istorijskoj pobedi Crvene zvezde.

Tražila se i ovaj put karta više oko Pionira, mnogi nisu žalili novac u želji da prisustvuju meču i bodre tim u napadu na Evroligu - sigurno će biti još intenzivnije u nedelju, posle ovakve pobede tima Milana Tomića.

Naredni meč između Zvezde i Budućnosti na programu je već u nedelju od 19 časova u hali Pionir.

Filadelfija i Bruklin večeras od 20.30 otvaraju NBA plej-of, a Jokićev Denver na teren izlazi u 04.30, rival - San Antonio. Kvota na trijumf Nagetsa u prvom meču u seriji je 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Denver - San Antonio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Terza

    13. april 2019 | 11:55

    A Milogorac nam sudi u drugom meču (i Javor) ... Opet Milo reaguje

  • Mane

    13. april 2019 | 12:37

    Gospodin Repeša!

  • Cocc

    13. april 2019 | 12:52

    Sve je na mestu, ali da nije igla imala gde da padne nije istina. Sve se videlo uzivo na prenosu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA