Toni Kukoč otkrio kako se oseća jer je Divac pre njega izabran u Kuću slavnih: Nije to baš najbolje podneo!

Legenda hrvatske košarke prozvala NBA ligu

  • 13

Legendarni Toni Kukoč nije najbolje prihvatio to što je Vlade Divac uvršten u košarkašku Kuću slavnih. Za razliku od Dina Rađe, koji je za Telegraf opisao koliko mu je drago što mu se njegov prijatelj Divac pridružio u elitnom društvu, druga hrvatska legenda nije imala reči podrške.

- Šta da vam kažem. Valjda će se jednog dana, u sledećih 10 godina, i mene setiti. Eto, vidim da je zbog toga javno negodovao i Skoti Pipen koji se pitao je li to neko mene namerno zaboravlja - rekao je Kukoč za Večernji list na pitanje kako je reagovao na to da je Divac ušao u Kuću slavnih pre njega.

On je rekao i da su evropskim igračima koji su otvorili vrata NBA lige treneri u početku samo tražili mane, a tu je izneo pohvalu na račun Divca, kao jednom od igrača koji je otvorio vrata NBA lige ostalim igračima.

- Petrović, Rađa, Divac, to su igrači koji su otvarali vrata onima koji su došli nakon njih. Nama su tadašnji NBA treneri tražili samo mane. U stilu “ne igra u obrani”, “nije dovoljno čvrst”, a niko od njih nije isticao naše dobre strane. Čak je i jedan Dražen Petrović naleteo na trenera euroskeptika Rika Adelmana, pa je u drugom klubu morao da dokazuje da je među 15 najboljih igrača NBA lige - rekao je Kukoč.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/kukoc-za-vl-otkrio-kako-se-osjeca-nakon-sto-je-divac-prije-njega-izabran-u-kucu-slavnih-1313008 - www.vecernji.hr

VIDEO: Dag Kristi za Telegraf o Bogdanoviću, Divcu, Stojakoviću i Kingsima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    13. april 2019 | 17:06

    Koliko ja pamtim, Kukoč je bio šesti igrač u Bulsima i uvek u senci Džordana, Pipena i ostalih. Divac je ipak bio vodja svuda gde je igrao, čak je i u Lejkersima na početku NBA karijere bio omiljen, a i Medžik ga je obožavao. Ne zaboravite da su Kingsi igrali najlepsu kosarku u NBA za vreme Divca i Stojakovica. U svakom slucaju, zasluzuje i Kukoč priznanje, ali naravno posle Divca!

  • Boske100

    13. april 2019 | 19:49

    A da je ostao na postolju možda bi već bio u kući slavnih 🤔?

  • Goran

    13. april 2019 | 19:36

    Košarka nije samo NBA , Kukoč je zajedno sa Divcem, Rađom i ostalima osvojio sve sa Jugoslavijom osim OI, a usput je uzeo tri kupa šampiona zaredom i svaki put bio MVP. To nikome nije pošlo za rukom. Treći KŠ je osvojio bez Rađe i Maljkovića. Divac i Rađa su zasluženo tamo ali je Kukoč to zaslužio po meni i pre njih. Svako ima svoje gledanje na košarku a za mene je Kukoč najbolji evropski igrač koga sam ja gledao. On i Bodiroga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA