≫ 

Jokićev tripl-dabl u plejof debiju, Marej glumio junaka i ispucavao se, a Sparsi posle drame pobedili u Koloradu!

Šteta, Nagetsi su bili blizu, ali je jasno da im fali iskustva kog igrači San Antonija imaju na pretek

  • 5

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od San Antonio Sparsa 101:96 u prvoj utakmici prve rumde plejofa Zapada u svom Pepsi centru, a Nikola Jokić je na svojoj debitantskoj utakmici u plejofu upisao prvi tripl dabl!

Utakmica je rešena u poslednjim sekundama, kada je Džamal Marej imao šut za preokret i verovatno pobedu, ali je promašio kao i previše puta tokom meča u kom je pogodio samo osam od čak 24 šuta.

Drugi meč dve ekipe na programu je u noći između utorka i srede.

Foto: Tanjug/AP

Denver je pokazao previše nervoze, što se i očekivalo od mlade ekipe, ali su tim iz Kolorada skupo koštale izgubljene lopte i "hero ball" Mareja koji je probao da reši poslednja tri napada svog tima i nijednom nije pogodio.

Nagetsi tako posle šest godina nisu uspeli da ostvare prvu pobedu u plejofu i Sparsi zadovoljniji čekaju drugi meč u gostima. Jokić je ubacio deset poena uz po 14 skokova i asistencija, šutnuo je devet puta i pogodio četiri šuta. Najefikasniji na meču je bio Geri Heris sa 20 poena, a spomenuti Marej je u Denveru imao 17.

Krilni centar Lamarkus Oldridž i Demar Derozan, dvojica najboljih igrača Sparsa nisu blistali pa je prvi šutirao tek 6/19 i imao 15 poena, a drugi je bio najefikasniji sa 18 (6/17) poena, 12 skokova i šest asistencija. Popovičev džoker je bio Derik Vajt koji je imao 16 poena, ali i jednu od ključnih krađa u finišu meča.

Mamuze su vodile tokom većeg dela utakmice i na ruku im je išao očajan šut Denvera za tri poena (6/28). Kao za inat, igrači Majka Malouna su ga forsirali pa je San Antonio tokom druge četvrtine imao i dvocifrenu prednost. Denver je držao priključak u trećoj deonici da bi na pragu četvrte potpuno prišao.

Derozan, Mils i Forbs su u četvrtoj pogodili neke teške šuteve preko ruke, Davis Bertans je bio precizan spolja kad je trebalo što je dodatno frustriralo tim Nagetsa koji nikako nije mogao da prelomi i povede - iako je uvek bio na tri do pet poena zaostatka.

Činilo se da bi potez vredan preokreta mogao da bude krađa Mareja na tri minuta do kraja. Džamal je promašio flouter, Rudi Gej je uhvatio loptu i bio je neoprezan pa mu je Kanađanin ukrao u reketu i poentirao uz faul za 95:92.

Foto: Tanjug/AP

Derozan je potom pogodio sa poludistance, Heris je bio precizan sa linije penala, a Marej za dva i sa 97:96 za San Antonio se ušlo u poslednji minut utakmice. Jokić je tada izgubio loptu u reketu, ali svoj napad nisu iskoristili ni Sparsi.

Nagetsi su u poslednjih 15 sekundi i dalje kaskali poen i imali su napad u kom su probali sve da preokrenu u svoju korist. Jokić je odigrao pik sa Marejem, ovaj je ušao unutar linije 7,25 i ispred sebe imao Oldridža i čistinu od dobra dva, tri metra.

Digao se na šut i nije pogodio, posle čega su Sparsi poentirali sa linije penala. Vajt je potom ukrao loptu Mareju koji je tako sebe potvrdio kao tragičara utakmice i Denverov poraz je samo potvrđen novim poenima sa slobodnih bacanja.

VIDEO - Ko su Srbi koji su obeležili NBA Ol-star?

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prevrtač

    14. april 2019 | 08:31

    Marej je lik sa pilećim mozgom u glavi. Pogodiće u jednoj utakmici 20 šuteva i u narednih pet će da izigrava Džordana i pokušava nešto da reši i promašiće, a Jokić nije lik koji će da mu kaže - alo, odje*i s tim, i onda dolaze u ovakve situacije

  • M@ilm@n

    14. april 2019 | 08:39

    Nije mi jasno kako Popovic iz osrednje ekipe uspe da izvuce neke likove kao sto je Vajt ili Simons ili Dizonte. Ukucao Vajt lik veceras Milsapa u obruc kao da je ekser

  • regularna sezona

    14. april 2019 | 07:49

    u nba je boranija.kad pocne plejof onda se vidi ko moze da igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA