"Snajper" Kari postao jedini košarkaš sa 400 trojki u istoriji plejofa

Kako je krenuo, doguraće do 500, 600 bez problema

  • 2

Plejmejker Golden Stejt Voriorsa Stef Kari nastavio je da pomera granice svom šutu sa spoljnih pozicija i da obara sve trojkaške rekorde u NBA ligi.

On je protiv Los Anđeles Klipersa, u petoj utakmici četvrtfinala Zapada postigao četiri trojke iz pet šuteva i postao prvi igrač u istoriji lige sa 400 "trica" u plejofu.

Njemu su za sada najbliži Rej Alen sa 385 trojki i Lebron Džejms sa 370, s tim što će Džejms možda sledeće godine moći da popravi svoj rekord, pošto sada Lejkersi nisu ušli u plejof.

Kada je reč o Voriorsima, oni su poslednjih sedam godina redovni učesnici doigravanja. U prve dve sezone (2012/2013 i 2013/2014), ispali su u drugoj rundi od San Antonio Sparsa i u prvom od LA Klipersa, ali od 2015. nadalje su redovni učesnici velikog finala.

Kari će ove sezone imati šansu da dodatno poboljša svoj rekord, a ukoliko Ratnici i sledeće godine izbore plejof, možda brojku pomeri i na svih 500 trojki. Da podsetimo, njegov tim je protiv Klipersa u noći njegovog rekorda poražen 129:121, a Kari je postigqao ukupno 24 poena.

VIDEO - Danilović: Razotkrio dva najveća mita o svojoj karijeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA