≫ 

Lendejl se povredio, Pušica pokazao klasu na debiju: Raspucani Partizan razbio Megu na startu KLS-a! (FOTO)

Borba za titulu šampiona Srbije je počela

  • 23

Košarkaši Partizana pobedili su Mega Bemaks 102:69, u meču 1. kola grupe B Košarkaške lige Srbije u kojem je za crno-bele debitovao novi plej Vasilije Pušica, dok je Džok Lendejl napustio parket u 3. četvrtini zbog povrede. 

Posle ispadanja iz konkurencije za šampionsku trku ABA lige od Crvene zvezde u polufinalu plej ofa, crno-beli su se okrenuli domaćem takmičenju, i to sa novim plejmejkerom. Pušica je prethodno 4 godine bio u Americi, da bi potpisao za crno-bele i stavio se na raspolaganje Trinkijeriju za domaće takmičenje i odmah pokazao da će biti, i te kako, od koristi jer je postigo 22 poena.

Početak meča obeležio je Rade Zagorac; Foto: Dragan Stjepanović/KK Partizan

Posle nešto nervoznijeg početka, i velikog broja promašaja, crno-beli su "opustili ruku" i nametnuli svoj ritam, u kojem je odbrana savršeno funkcionisala. Sa druge strane Mega je serijom ishitrenih i promašenih šuteva potpuno bila van meča, pa su domaći košarkaši već od 8. minuta imali dvocifrenu prednost, 17:8, a do kraja četvrtine 22:8.

Drugu deonicu Mega je otvorila serijom 5:0. Ali, manje-više, to je bilo sve što su gosti iz Sremske Mitrovice prikazali do poluvremena. Trinkijeri je ukazao šansu novom plejmejkeru Vasiliji Pušici koji je postigao prve poene za klub i tako najavio dobre partije. partizan je imao potpunu kontrolu meča i čuvao prednost sa početka.

Aleks Renfro protiv Mega Bemaksa; Foto: Dragan Stjepanović/KK Partizan

U nastavku, prednost domaćih je rasla. Veličković je u jednom momentu asistirao Zagorcu za novo atraktivno zakucavanje , ali i pored poteza i vođstva, pojavila se nova briga za navijače u momentu kada s epovredio Džok Lendejl. Naime, australijski centar je nezgodno doskočio posle jedne od akcija, pao i momentalno se uhvatio za zglob. Saigrači su mu pomogli i izneli sa terena i ostaje da se vidi u kakvom će stamnju biti posle meča.

Do kraja susreta, potpuno su dominirali Vasilije Pušica i mladi Trifunović. Pušica je zaslužio epitet igrač utakmcie, i to na svom debitanstskom nastupu, šutirao skoro nepogrešivo i upisao 22 poena. Takođe, Uroš Trifunović je vezao tri trojke iz 3 pokušaja i momentalno podigao publiku na noge.

Partizan je predvodio Vasilije Pušica koji je na svom debiju u crno-belom dresu postigao 22 poena (4/5 trojke), od čega 17 u poslednjem kvartalu. Rade Zagorac je upisao 14 poena uz 9 skokova i 6 asistencija, Ognjen Jaramaz postigao je 13 poena, dok je 9 ubacio Uroš Trifunović.

Sa druge strane, najefikasniji u timu Mege bio je Miloš Koprivica sa 16 poena, dok je 15 dodao debitant Dalibor Ilić.

Da podsetimo, pre ovog susreta, Partizan je imao 20 dana odmora, od poraza u polufinalu plej-ofa ABA lige, dok je Mega van takmičarskog ritma više od mesec dana.

VIDEO: Džok Lendejl psovao na srpskom posle pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan

    26. april 2019 | 20:12

    Napred Partizane moj.

  • DrZ

    26. april 2019 | 22:08

    Samo Partizan....klub za sva vremena. Klub sa grbom,adresom,imenom i istorijom a drugi neka se poredjaju kako hoce.

  • Zaratustra

    26. april 2019 | 22:36

    Neka se spremi Idejica novi Evroligas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA