≫ 

Trinkijeri ključao posle Tamiša: Ovo nije zaje*ancija, osramotili smo se, Pančevci su bili deset puta bolji od nas!

Tamiš je umalo nadigrao polufinalistu ABA lige

  • 7

Trener košarkaša Partizana, italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri ocenio je igru svog tima kao sramotnu posle tesne pobede nad Tamišom iz Pančeva u drugom kolu košarkaške Superlige Srbije.

Partizan je posle drame slavio 84:80 na svom terenu, ali je pobednik odlučen tek u poslednjem minutu utakmice u kojoj je Tamiš proveo čitavo prvo poluvreme u vođstvu.

Crno-beli su preokrenuli velikom serijom u finišu treće četvrtine, u poslednjoj su imali i deset poena prednosti, ali su prokockali to, pa se u završnici meča igralo na jednu loptu i jedan posed.

- Nisam imao školu za jednu ovakvu utakmicu, pa ću onako kako mi dođe da pričam. Igrati za Partizan je čast i velika odgovornost jer je ovo najuspešniji klub u ovoj sredini i sa velikom energijom svi žele da to liči na nešto bolje.

Čestitam Tamišu na vrhunskoj igri, bili su 10 puta bolji nego mi, 50 puta više fokusirani. Mi smo se kao igrači i ja kao trener zajedno osramotili.

Nema drugih reči. To je sramota i nismo ispunili odgovornost da igramo za Partizan. Meni je jako žao, ali ako mi je žao nema ništa od toga. Reči nisu potrebne u ovoj situaciji.

Voleo bih da se ovo ne ponovi, ali iskreno ne znam. Kada jedna ekipa iz KLS dođe u "Pionir" i igra kvalitetniju, pametniju, čvršću, tvrđu košarku onda znači da smo nešto pogrešili, ali ne danas.

Juče, prekjuče, a sigurno nećemo sutra pogrešiti. Ovo nije zajebancija. Mene rezultat uopšte ne zanima. Mene pristup, koncentracija, ozbiljnost interesuju.

Sa Megom smo bili dobri, šest dana kasnije katastrofalni. To je nezrelo, neodgovorno i ne sme da se dogodi. Desilo se i sada ćemo lepo da pogledamo koje su stvari važne da jedan trener i igrač trenira odnosno igra za Partizan - rekao je Trinkijeri na konferenciji posle meča.

Njegov tim je u prethodnom kolu lako savladao Megu 102:69, a naredni meč igraju protiv Dinamika, u nedelju petog maja.

VIDEO - Da li su ova četiri slobodna bacanja bila prelomni trenutak derbija?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA