Zvezda i još tri kluba protiv ulaska Olimpijakosa u ABA ligu!

Tako tvrdi prvi čoveg ovog takmičenja Igor Dodik koji, doduše, navodi da u to samo njegova saznanja i da to još nije konačan stav klubova

  • 26
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: Marko Jovanović

Skupština ABA lige, koja je planirana za 24. maj u Banjaluci, čeka se kao ''ozeblo sunce.'' Kako zbog dogovora o nornalnom nastavku ovog takmičenja, tako i zbog eventualnog ulaska Olimpijakosa u isto!

Grčki klub je navodno već počeo lobiranja, a prema rečima prvog čoveka ABA lige Igora Dodika - postoje klubovi koji Atinjane ne žele da vide u takmičenju.

- Prema mojim saznanjima, Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su protiv ulaska Olimpijakosa u ABA ligu. Međutim, to ne mora da znači da je to njihova konačna odluka. Do sednice Skupštine ima još vremena. Olimpijakos intezivno lobira među svim klubovima, takoda  je još rano govoriti o svemu s obzirom da se i ovdašnji klubovi vode svojim interesima - rekao je Dodik u intervjuu za Alternativnu televiziju, a zatim dodao:

- Olimpijakos bi mogao da se priključi ABA ligi, ali samo u slučaju da klubovi daju svoj pristanak. Na sednici Skupštine ABA lige, koja će biti održana u Banjaluci, 24.maja raspravljaćemo o zahtevu Olimpijakosa i tada će se znati da li će atinski klub zaigrati u ABA ligi. Mislim da bi za ABA ligu bilo dobro da dobijemo novo tržište u svakom pogledu, ali i novu publiku. Svi znamo da je Olimpijakos velikan evropske košarke. Međutim, ja o tome ne odlučujem, na klubovima je da donesu odluku.

Igor Dodik, okrenut leđima, u Pioniru Foto: MN Press

To bi onda značilo da se liga sa 12 klubova širi na ligu sa 14 klubova u sebi. A prema nekim informacijama, taj 14. klub bi mogla da bude Olimpija koja je ispala iz ABA lige ove godine.

- Smatram da bi bilo potpuno nezaluženo da se Olimpija na taj način vrati u ABA ligu. To bi otvorilo niz pitanja, pa bi onda svi klubovi koji su ranijih sezona ispadali iz lige mogli da se žale. Mislim da jednom za svagda moramo da stanemo u kraj praksi da se zarad pojedinčanih interesa krše pravila preko noći. Ne vidim razlog zbog kojeg Olimpija ne bi odigrala jednu sezonu u ABA 2 , pa da se preko sportskog terena vrati u ABA ligu. Sve drugo bi bilo nepravedno - jasan je Dodik.

Podsetimo, prvi čovek ABA lige je govorio i o mogućnosti gubljenja mesta u Evroligi, kao i sukobu Dragana Bokana i Nebojše Čovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rdn

    6. maj 2019 | 16:35

    Za njih je samo bitno da su oni najjaci i da budu glavni favoriti uvek... Da je kojim slucajem Partizan ili ko drugi ispred njih prvi bi bili koji se zalazu za ulazak Olimpijakosa u ABA, ali ovako nece i ne mozes ih puskom naterati.

  • BILI

    6. maj 2019 | 16:39

    A vise nisu braca?

  • boki

    6. maj 2019 | 17:06

    Ovi sto pišu da je Partizan za da bi Zvezda bila druga pojma nemaju! AKO SE DESI DA UDJE OLI U LIGI ne bi sigurno remetio nešto oko EL.Oni imaju A licencu tako i da ako osvoje Jadran finalista ili prvoplasirani u regularnom delu bi išao u EL.A zašto Zvezdi ne odgovara OLI? Prosto zatvaraju im mogućnost igranja FMP-a u samim zwvrsnicama posto taj klub služi sem razigravanja igrača za Zvezdu da im umara protivnike u nokaut fazama ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA