≫ 

Jokić napravio novi šou zbog mikrofona, a onda objasnio zašto je planuo na Lenarda: Nije bilo potrebe da me gurne u skoku (VIDEO)

Sitnice i Pol Milsap su pomogli da Denver razbije Portland

  • 0

Centar Denver Nagetsa i zvezda franšize iz Kolorada Nikola Jokić probao je da objasni šta je bio uzrok velike pobede nad Portland Trejlblejzersima u petoj utakmici polufinala Zapada NBA lige.

Denver je u svom Pepsi centru slavio 124:98 i poveo u seriji 3-2 posle četiri utakmice koje su odigrane i završene veoma tesno. Pred početak konferencije ispred Jokića se našao mikrofon bez stalka, pošto je naš igrač prethodni put pokvario mikrofon pokušavajući da ga odvoji.

- Hvala onome kome god je uradio ovo - zahvalio se Jokić u šali na početku konferencije. Meč je odlučilo mnogo sitnica od kojih je izdvojio neke.

- Postavljanje blokova, pomaganje u odbrani, skokovi. Ponekad morate da zagradite košarkaša kog čuvate, pa vaš saigrač pokupi skok, utrčavanje iza leđa, male stvari poput toga - objasnio je Jokić.

On je pohvalio rolu Pola Milsapa koji je na obe strane parketa bio odličan.

- Možda je uključio plejof mod. Možete da vidite da ne pokazuje emocije. I kad ide dobro i kad ne ide, on priča sa nama i meni mnogo pomaže kad gledam njega u situacijama kako treba da se ponašam u različitim situacijama - kaže Jokić.

Šansu je dobio i Huančo Ernangomez koga Jokić opisuje kao "najzabavnijeg saigrača u svlačionici". Novinari su konstatovali i da je Srbin tokom ove serije agresivniji nego inače.

- Ja mislim da samo uzimam ono što mi se daje u utakmici. Nekad sam možda agresivniji nego inače, ali to je kada timu treba da budem takav. Ništa što forsiram, nego samo ono što mogu - kaže Nikola.

On se posle četiri minuta četvrte četvrtine pokačio na terenu sa Majersom Lenardom, centrom Portlanda Upitan da li je u četvrtoj četvrtini

- To se desilo zato što smo se obojica uneli u partiju. Nije bilo potrebe da me gura usred skoka, ali nije to ništa da budem iskren - objasnio je Jokić.

Ne misli da će pobeda u Pepsi centru dati prednost Nagetsima pred odlazak u Moda centar na šesti meč. Ponavlja da su u sličnoj situaciji bili i protiv San Antonio Sparsa u prvoj rundi plejofa.

- Ne žele da izgube tamo. Znamo ovo od San Antonija i to je bila jedna od najtežih utakmica u našim životima. Protiv Sparsa smo imali svojih šansi, ali ih nismo koristili. Moramo da probamo da svedemo učinak njihovih najboljih igrača i da kontrolišemo meč - zaključio je srpski centar.

Somborac je ubacio 25 poena, uz 19 skokova i šest asistencija u pobedi svog tima, a naredni meč se igra desetog maja u Oregonu.

VIDEO - Jokićeva faca pošto je slučajno isčupao mikrofon je neprocenjivo blago

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA