≫ 

Partizan zapretio istupanjem iz ABA lige! Nismo sredstvo za potkusurivanje u sukobu zaraćenih strana! (FOTO)

Crno-beli traže kazne za vinovnike incidenata i distanciraju se od animoziteta na relaciji Mali Kalemegdan - Morača

  • 59

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je dešavanjima u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige ugrožen opstanak regionalnog takmičenja i da će se, ukoliko se ne obezbedi regularnost, okrenuti drugim takmičenjima.

Partizan smatra da, kao najtrofejniji i najgledaniji klub na Jadranu, ima dužnost da predstavi probleme u ABA ligi i da je ugled zbog ponovljenih incidenata srozan, zbog čega preti čak tužba kompanije Myd Sports, čime bi finansiranje lige i opstanak bio ugrožen.

- Zbog incidenata koji su nakon sezone 2017/18 prošli nekažnjeno, Partizan je na Skupštini ABA lige, pre početka sezone 2018/19 jasno tražio da se usvoje mehanizmi koji će sprečiti da se slične stvari ponavaljaju i koji će dovesti do toga da vinovnici takvih incidenata budu adekvatno kažnjeni, čime bi sačuvali integritet lige.

KK Crvena zvezda, KK Partizan, derbi, košarka Foto: MN Press

- O ovom zahtevu, svedoče i zapisnici sa Skupštine regionalnog takmičenja. Nakon ponovljenih incidenata, ugled lige je toliko srozan, da klubovima, kao njenim vlasnicima, preti čak i tužba od strane kompanije Myd Sports, čime bi se finansiranje lige ozbiljno dovelo u pitanje a samim tim i njen opstanak - navodi se u saopštenju crno-belih.

Iz ovog kluba dodaju da ne nameravaju da budu "sredstvo za potkusuravanje zaraćenih strana".

- Partizan nikada neće biti sredstvo za potkusurivanje u sukobima zaraćenih strana, naročito ne u sukobima vinovnika incidenata koji su svojim ponašanjem doveli u opasnost opstanak same lige. Mi ćemo biti klub koji će konstruktivnim predlozima upućenim Skupštini ABA lige i njenim izvršnim organima, dati svoj maksimalan doprinos u očuvanju takmičenja koje čitavom regionu, u ovom trenutku, obezbeđuje učešće u Evroligi i Evrokupu.

Stefan Janković Foto: Marko Jovanović



Oni su pozvali sve klubove da na sednici Skupštine 24. maja u Banjaluci obezbede glasovima regularno takmičenje, a da se vinovnici incidenata u skladu sa propozicijama adekvatno kazne.

- Ukoliko menadžment lige i klubovi kao njeni vlasnici, uključujući i Partizan, nisu u stanju da obezbede regularne uslove za takmičenje i sprovedu sopstvene propise, Partizan više neće biti deo ABA lige i okrenuće se drugim ligama i drugim rešenjima.

Navodi se i da će Partizan štiti i dalje interese srpske košarke sa ciljem da se obezbede fer uslovi.

- I ovom prilikom, Partizan napominje da je štiteći interese srpske košarke, prve dve godine od osnivanja prve ABA lige odbijao da u njoj učestvuje, a da je na učešće u ligi praktično nateran, nakon lobiranja pojedinih srpskih klubova u sprezi sa klubovima iz regiona.

KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: Marko Jovanović

Kao i tada, Partizan će interese srpske košarke staviti iznad interesa pojedinaca i boriti se za dobro klubova i takmičenja, sa ciljem da se obezbede fer uslovi, a ne da se očuvaju povlašćene pozicije do kojih su pojedinci došli na volšeban način - pišu iz Humske i pozivaju sve da se vide na Skupštini ABA lige 24. maja.

Partizan je ove sezone stigao do polufinala ABA lige kada je izgubio od Crvene zvezde, kasnijeg šampiona takmičenja.

VIDEO - Sve se videlo, sve se zna: Zvezda prejaka za Partizan, a ovi potezi su obeležili derbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    8. maj 2019 | 18:18

    Moram da prokomentarišem sveznajuće grobare... Niko ne spori da je Zvezda 2011 imala velike probleme i da je napravila fuziju sa FMP da bi opstala... Istina je... Ali sveznajući grobari, istina je i to da je Zvezda zvanično vratila staro ime, grb i sve ono što je pripadalo i sada pripada Crvenoj Zvezdi... Zato ne smarajte više

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    8. maj 2019 | 13:28

    Ови још мисле да се за нешто питају. Ало, није време Тадића, Марјановића,и осталих за чије време сте се осилили.

  • Перишић

    8. maj 2019 | 14:21

    Стоп човићевој лиги ! 🐩🚫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA