≫ 

Olimpijakos zvanično izbačen u niži rang, sada se čeka odluka ABA lige!

Ako ih ABA liga ne prihvati, atinski crveno beli će Evroligu igrati iz druge grčke lige

  • 2

Nisu se pojavili u četvrtfinalnom duelu domaćeg šampionata protiv Panatinaikosa i to im se sad obilo o glavu. Držeći se propisa, bez ikakvog pardona za višestrukog prvaka Evrope, disciplinska komisja je izbacila Olimpijakos iz prve u drugu ligu Grčke.

Zvanično saopštenje borda lige glasi da je Olimpijakos izgubio četvrtfinalni duel i da zbog nepojavljivanja kažnjen spuštanjem na poslednje mesto tabele, samim tim i ispadanjem u niži rang.

Razlog nepojavljivanja na utakmici plej-ofa je taj što su za vreme šampionata odbijeni u zahtevu da im meč sude inostrane sudije. To je bila ''kap koja je prelila času'' u sukobu Olimpijakos - Košarkaški savez Grčke!

Treba napomenuti da je u sukobu sa savezom i drugi atinski velikan - Panatinaikos.

GEORGIOS PRINTEZIS, NIKOLA MILUTINOV Foto: MN Press

Igranje u Evroligi nije dovedeno u pitanje. Oni imaju važeći višegodišnji ugovor po kojem i ne moraju da igraju ni jedan šampionat osim same Evrolige. Ne postoji nikakav preduslov ili položaj na tabeli koji je potreban za njihv nastup u najelitnijem evropskom takmičenju.

Sa druge strane, čelnici atinskih crvenih su već obavili razgovore sa bordom ABA lige. Međutim, još uvek nema jasne slike i jednoglasnog saglanja klubova da grčki klub od naredne godine postane deo ABA karavana.

U finalu Istoka u NBA ligi rezultat je 2:2, a večeras se u Milvokiju igra peti meč. Glavna pretnja po Toronto je, naravno, Janis Adetokunbo. Kvota da će grčka Zver večeras od 02.30 dati više od 27,5 poena je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za poene igrača u NBA ligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vvv

    23. maj 2019 | 16:10

    E posto su unapred planirali da ce moci ovde u ABA da se skuce.. Sad im treba udeliti pedalu.. Kukavice najobicnije, sve im nesto smeta, a Grcka kosarka i savez se okrece zadnjih 5,6 godina oko njih.. Moooore

  • AHAB

    23. maj 2019 | 15:13

    AJMO,CRVENO BELI...I JEDNI,I DRUGI... N E M O Ž E N A M N I K O N I Š T A , J A Č I S M O O D S U D B I N E . . . .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA