≫ 

Srbiji su ključne dve utakmice na Mundobasketu da bi izbegli Amerikance sve do finala!

Žreb grupa na Svetskom Kupu odgovara selekciji Srbije, samo je važno da budu na pravom nivou u pravo vreme

  • 14

Košarkaši Srbija igraju u prvoj fazi Mundobakseta igra sa Angolom, Portorikom i Italijom. Prvu utakmicu igraju 31. avgusta Fušanu protiv Angole od 9.30 po srpskom, drugi meč protiv Filipina je na programu 02. septembra od 13.30 sati po srpskom vremenu, a u isto vreme igramo i sa Italijom dva dana kasnije 4. septembra.

Osnovno pitanje svih navijača je da li ćemo doći do finala u kojem se očekuje ekipa SAD. Odgovor je težak, jer ima mnogo dobrih ekipa, treba tempirati formu, ali imati i sreće.

Ekipa Srbije će igrati najverovatnije u najjačem mogućem sastavu posle pristanka Jokića (nadamo se da neće biti povreda) i ono što je najbolje ima povoljan žreb, jer su pred njom na startu dve važne utakmice, koje ako dobije izbegava SAD sve do finala.

U ovoj fazi je važno da budemo među prve dve ekipe, najbolje prva, što znači da će ključni meč biti sa Italijom 4. septembra. Ako pobedimo prvi smo u grupi i onda u sledećoj fazi u gradu Vuhanu igramo sa prve dve ekipe iz C grupe (Španija, Iran, Portoriko, Tunis). Očekuje se da to budu Španija i Portoriko, eventualno Iran.

Mundobasket 2014, Košarkaška reprezentacija Srbije, SAD, Nikola Kalinić, Džejms Harden Foto: AP/Tanjug

Ako budemo prvi u grupi prve faze onda bi sa Špancima trebalo da igramo drugi meč 8. septembra od 14.30 po srpskom vremenu. U slučaju pobede zauzimamo prvo mesto u novoformiranoj grupi J samim tim izbegavamo Amerikance sve do finala.

Praktično, Amerikanci su u grupi E u prvoj fazi, a kasnije formiraju grupu K, i pošto se očekuje da budu prvi ne mogu da se ukrste sa Srbijom do finale.

Raspored četvrtfinala je sledeći

Prvi iz grupe J (Srbija) - protiv drugog iz grupe I (nju formiraju prvi i drugi iz grupe A i B - Rusija, Kina, Argentina, Poljska, Venecuela, Obala Slonovače, Nigerija i Koreja)

Mundobasket 2014, Košarkaška reprezentacija Srbije, Francuske, Miroslav Raduljica Foto: AP/Tanjug

U polufinalu pobednik ovog meča igra protiv pobednika iz četvrtfinala koji igraju ekipe koje budu L1 i K2 a ima ih dosta jer dolaze iz četiri grupe E, F, G i H (Potencijalni rivali Turska, Češka, Japan, Grčka, Novi Zeland, Crna Gora, Brazil, Kanada, Litvanija, Francuska, Australija, Senegal Dominikana, Nemačka)

U drugim četvrtfinalima igraju ekipe iz grupa L2 - K1 što su verovatno Amerikancu( K1) dok će drugi rival biti poznat iz ekipa grupe L ( Kanada, Litvanija, Francuska, Australija, Senegal Dominikana, Nemačka).

Da bi se u polufinalu Amerikanci sreli sa pobednikom četvrtfinala I1 - J2 (Španija, Italija, Kina, Rusija, Argentina, Nigerija, Poljska, Venecuela, eventualno Srbija ako budemo drugi u grupi)

Takoreći, imamo otvoreno put do polufinala, a i dalje jer ćemo igrati protv ekipa koje možemo da pobedimo. Važno je samo pobediti Italijane i Špance.

Mundobakset Satnica Printskrin: FIBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBinPEEK

    25. maj 2019 | 09:16

    Ne treba zaboraviti cinjenicu da danas svi igraju kosarku, nema slabih ekipa. Svaka utakmica je podjednako vazna i ne bi trebali da kalkulisemo. Igrajmo nasu igru a rezultati ce biti itekako vidjivi.

  • Pepi

    25. maj 2019 | 09:10

    Gde ste vi otisli,vec na dodelu medalja.Jesmo kvalitetni,ali polako,ima dobrih reprezentacija jos.Australija,Argentina,Spanija,Francuska.Trnovit je put do medalje

  • Sinovac

    25. maj 2019 | 09:09

    Polako stepenik po stepenik a ne odmah pa u finale imamo dobru ekipu i nadam se da cemo stici daleko ali nista pricati unapred!Idemo Srbija bree💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA