Izgoreli smo, još uvek mi je ovo nerealno: Lenard za manje od godine izbrisao sve što je Derozan skoro deceniju radio sa Reptorsima (VIDEO)

Kanada slavi Kavaja

  • 1

Najbolji košarkaš Toronto Reptorsa i jedan od najboljih u celoj ligi Kavaj Lenard rekao je da sam ne bi mogao da pobedi moćnu ekipu Milvoki Baksa, jer se njegov tim vratio u igru dok je on bio na klupi u finišu treće i početkom četvrte četvrtine.

Toronto je pobedom 100:94 izborio prvo NBA finale od kada se takmiči u najjačoj ligi na svetu, odnosno od 1995. godine. Lenard je tako za svega osam, devet meseci izbrisao praktično čitavu zaostavštinu Demara Derozana koji je poslat u San Antonio Sparse u zamenu za "Kandžu" posle devet Derozanovih godina u Reptorsima.

- Izgoreli smo, uživali u trenutku i igrali jako svaki napad. Saigrači su mi čuvali leđa, rezervisti su nas vratili, Kajl je dao dve uzastopne bitne trojke, Serž (Ibaka) je skakao, Mark (Gasol) je dao trojku. To je timski napor - rekao je Kavaj posle utakmice u kojoj je postigao 27 poena uz 17 skokova i sedam asistencija (9/22 iz igre).

Ma koliko se pojedinim navijačima iz Kanade ne dopadao potez Masaija Uđirija prošle godine, sada su verovatno zaboravili sve, jer je upravo Lenard "zaključao" Adetokumba posle druge utakmice finala Istoka. Reptorsi su od 0-2 stigli do 4-2 i idu na crtu Golden Stejt Voriorsima u velikom finalu.

- Još uvek mi je ovo nerealno, ali tome smo težili cele sezone. Svi su nam pričali, idite u finale i pobedite, ali ovo nije gotovo. Idemo u svlačionicu i videćemo šta možemo da uradimo protiv sledećeg tima - kaže Lenard.

Ništa manje nije bio iznenađen ni Kajl Lauri koji sada, posle odlaska Derozana u Torontu ima najduži staž.

- Ovde sam sedam godina, najduže od svih ovde i to je najboljih sedam godina moje karijere. Ovi navijači su tu od prve godine. Ova grupa momaka je posebna, ali nismo zadovoljni jer smo na korak do krajnjeg cilja - rekao je Lauri posle velike pobede.

Prvi meč između Toronta i Golden Stejta je 31. maja, a domaćin prva dva okršaja će biti Reptorsi.

VIDEO - Bogdan Bogdanović o savetima koje je dobio od Jokića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iz Toronta

    26. maj 2019 | 10:31

    Kavaj je nama u Torontu kao sto je Bodiroga nama Srbima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA