• 0

Asvel se ujedinio s Olimpik Lionom: Toni Parker stvara moćan tim za Evroligu!

Asvelu pare, Lionu Parkerova reputacija u zemljama gde žele da se šire

  • 0

U Srbiji smo navikli na sportska društva, dok je to u inostranstvu jako retko. Međutim, situacija se izgleda u svetu menja i polako se klubovi iz različitih sportova ujedinjuju pod jednu ''krušku''. Najnoviji primer nam dolazi iz Francuske gde su košarkaški klub Asvel i fudbalski klub Olimpik Lion potpisali ugovor o saradnji i vlasničkoj strukturi.

Imali smo primer od pre nekoliko godina da je fudbalski klub Juventus oformio košarkašku sekciju. Fudbalski klub Bajern je jako stao iza svojih košarkaša i oni od tada beleže odliče rezultate.

Posle Italije i Nemačke, sada se ujedinjenje dogodilo i u Francuskoj.

Predsednik KK i ŽKK Asvela, Toni Parker, i predsednik FK Liona, Žan Mišel Olom, potpisali su ugovor o saradnji dva kluba,

Asvel Lion, Toni Parker

printscreen: YouTube/France 3 Auvergne-Rhône-Alpes

Lion je postao vlasnik 25% akcija muške selekcije Asvela, a za to zadovoljstvo su im uplatili 3,4 miliona evra. Takođe su i za 300.000 evra postali vlasnik 10% ženskog kluba.

Klubovi će imati sinergiju u sponzorima, marketingu, seznoskim kartama, ulaznicama, seminarima...

Ponosan sam što smo se povezali sa Olimpikom. Ovo je istorijski dan za klub i ovo je samo početak. Zajedno ćemo proživeti velike momente - rekao je Toni Parker.

Reputacija Tonija Parkera pomoći će Olimpik Lionu na popularizaciji kluba u SAD i Kini, dok će sa druge strane, novi čan Evrolige dobiti, pre svega, znatnu novčanu pomoć, ali će imati i ''jaka leđa popularnijeg brata''.

Planovi Asvela se ovde ne završavaju. Toni Parker ima namaeru da izgradi potpuno novu halu koja će primati 12.000 ljudi.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima