≫ 

Postala heroj Srbije, pa napustila parket sa sinom od 3 meseca u naručju: Najlepša priča Eurobasketa

Kapiten naše reprezentacije Jelena Bruks je sjajnom igrom vodila Srbiju do četvrtfinala Eurobasketa, a njen sin Mateo ukrao je šou

  • 6
Košarka žene, Belgija, Srbija, Jelena Brooks Foto: fiba.basketball

Kapiten košarkašica Srbije Jelena Bruks, posle pobede nad Belgijom i plasmana u četvrfinale Evropskog prvenstva, rekla je da je meč bio težak.

- Mnogo je bilo teško. Prvi put da prolazimo i sa porazom i sa pobedom. U prvom poluvremenu su se one opustile, ali je u pauzi bilo: ''Ljudi, idemo u četvrtfinale ako pobedimo''. I u poslednjim minutima kada je bilo najvažnije, tada smo bile najjače - rekla je Bruks koja se pred novinarima pojavila sa sinom Mateom u naručju, koji je postao prava zvezda našeg tima, jer je Jelena i na pripremama dolazila s njim na treninge.

Bruks je posebnu zahvalnost iskazala i zrenjaninskoj publici, od koje se oprostila sa svojim sinom u naručju.

- Očito da volimo dramu. Publika nam je pomogla da se vratimo i da ostvarimo pobedu na kraju. Zahvaljujem se svima koji su došli da nas podrže u Zrenjaninu, bilo nam je divno. Nadam se da ćemo još neki put doći ovde, da odigramo kvalifikacije ili neki prijateljski meč. Stvarno smo uživale", rekla je Bruks.

Ona se osvrnula na poslednji napad koji je selekcija Srbije branila, a Nevena Jovanović "ukrala" loptu.

- Selektor Marina Maljković samo rekla da se uzme, ''ukrade'' lopta i Neca je to uradila na njen rođendan. I ovo je bila pobeda za nju.

Posle te ukradene lopte Bruks je pogodila trojku sa centra, za potpuno ludilo u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

- Baš sam pred utakmicu komentarisala kako se svaki put na treningu takmičimo i nijednom nismo pogodile. Eto, pogodile smo kada je bilo potrebno da zabiberimo pobedu. Treba nam odmor stvarno, premorene smo i mislim da će nam prijati pauza. Pratićemo mečeve doigravanja i idemo najjače u četvrtfinalu - rekla je Bruks.

Srbiju sada čeka pauza do 4. jula kada će se igrati meč četvrfinala sa boljim iz duela Letonija-Švedska.

- Ritmom koji mi igramo, odgovara nam što ćemo imati pauzu tri dana. Stvarno igramo jakim ritmom 40 minuta i da bismo tako odigrale četvrtfinale, prijaće nam predah. Pripremićemo se i za narednog rivala kao i za prethodna tri. Naša igra je najbitnija, ne gledamo njih, mi smo najbitnije. Ako odigramo u našem ritmu, neće biti nikakve dileme - zaključila je Bruks.

VIDEO: Košarkašice razbile Belgiju i idu direktno u četvrtfinale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA