≫ 

Bez Srba u najboljoj petorci, mladi Ameri su šampioni sveta u košarci (VIDEO)

Košarkaši SAD osvojili su titulu svetskog prvaka u kategoriji do 19 godina pobedom nad Malijem 93:79 u finalu

  • 1
Foto: FIBA.com

Amerikanci su osvojili svoju sedmu titulu u ovom uzrastu, a do pobede u finalu ih je vodio Kejd Kaningem sa 21 poenom, sedam skokova i sedam asistencija. Džejlen Sags je postigao 15 poena, a Džeremaja Robinson 13.

Abdul Karim Kulibali i Hasan Drame su ubacili mladom "drim timu" po 17 poena, ali to nije bilo dovoljno za trijumf ekipe koja je ostvarila sjajan rezultat osvajanjem srebra.

Selekcija Malija je odlično startovala i povela 15:7, ali su igrači iz SAD uspeli da preokrenu i na poluvreme odu sa 42:40.

U "njihovoj" trećoj četvrtini napravili su ključnu prednost i veliku seriju od dvanaest poena, pa Mali od toga nije mogao da se oporavi i preokrene.

Najkorisniji igrač šampionata je Redži Peri iz SAD, dok prvu petorku čine Žoel Ajaji iz Francuske, Oumar Balo iz Malija, Tajris Halibarton i Redži Peri iz SAD i Siriman Kanute iz Malija.

U najboljoj petorci se nije našao niko iz naše reprezentacije. Filip Petrušev i Marko Pecarski su u proseku imali više od 20 poena u sedam mečeva koliko je Srbija odigrala na prvenstvu, ali ga je završila tek na sedmom mestu.

FIBA U19 Svetsko prvenstvo konačan plasman:

1. SAD

2. Mali

3. Francuska

4. Litvanija

5. Rusija

6. Portoriko

7. Srbija

8. Kanada

9. Australija

10. Grčka

11. Argentina

12. Letonija

13. Novi Zeland

14. Filipini

15. Senegal

16. Kina

VIDEO - Suze Nevene Jovanović posle drame sa Španijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vgg

    8. jul 2019 | 08:38

    Da li se meni cini da dolaze talentovanije ali manje vredne i radne generacije u kosarci.. Prosto mi se cini da je talenata pregrst, ali cim treba da se taj talenat iskoristi uz naporan rad i odricanje, tu dolazi do problema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA