Bomba! Amerikanci u Kini bez jednog od najboljih košarkaša!

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Entoni Dejvis ne igra za američki reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Kini!

  • 2
150039313

Foto: Guliver/Christian Petersen/Getty Images

Tačno je da Amerikanci mogu da sastave sedam ekipa koje mogu da pobede bilo koga, ali im se zbog tržišta slobodnih agenata i povreda spisak najvećih zvezda u reprezentaciji skraćuje.

Neki od najboljih košarkaša na svetu poput Kevina Durenta ili Kleja Tompsona su povređeni, Stef Kari verovatno neće nastupati za SAD jer će uz Dianđela Rasela praktično sam morati da vuče Golden Stejt Voriorse.

Kavaj Lenard je otišao iz Toronta u Los Anđeles Kliperse, Pol Džordž se takođe preselio na zapadnu obalu Sjedinjenih Država...

Bilo je tu još bombastičnih prelaza i trejdova zbog kojih će biti otkaza, a jedan od njih je bio i odlazak Entonija Dejvisa u Lejkerse šestog jula, a Jahu sada navodi zbog čega Dejvis neće da pomogne Drim timu u Kini.

 

- Dejvis hoće da iskoristi pripreme u predsezoni da bi "napao" šampionski prsten sa Lejkersima naredne sezone. Dejvisov agent Rič Pol iz Klač sportsa je ovo potvrdio - piše Jahu.

Dejvis u proseku ima 23,7 poena, 10,5 skokova i 2,4 blokade po meču tokom sedmogodišnje NBA karijere, a Lejkersi su za njega u Nju Orleans Pelikanse poslali praktično pola tima. Dejvis je tri puta bio u najboljem timu NBA, a još šest puta je bio ol-star.

Igrao je za SAD u Londonu 2012. godine, a gotovo je izvesno da će igrati za svoj nacionalni tim na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, ukoliko ga povrede u tome ne spreče.

VIDEO - Milutinov: Sale će na leto biti na mukama..

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    15. jul 2019 | 10:56

    Sta,kao oslabljeni su.Ajte bre ne zanosite se.Ko god od njih da igra,najjaci su

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA