≫ 

TRI razloga zašto je Teodosić propustio priliku da dođe u Zvezdu!

Plejmejker reprezentacije Srbije dobro je razmislio i napravio potez koji je za njega realno najbolji

  • 55
MILOS TEODOSIC

Foto: MN Press

Košarkaški lider naše reprezentacije Miloš Teodosić prešao je u Virtus iz Bolonje, italijanskog giganta iz osamdesetih i devedestih godina prošlog veka. Iako su navijači Zvezde želeli da ga vide u crveno-belom, kao i mediji u Srbiji koji su pisali o brojnim razlozima za dolazak, to se nije dogodilo.

Miloš je izabrao svoj put kojim želi da ide, a sudeći po dosadašnjim izborima koji su bili pravi, čini se da je i ovaj put pogodio. Na promociji  u klubu istakao je da je ponosan što je došao u ovaj klub, a navijači su mu prvo na aerodromu priredili veliki doček, zatim i u klupskoj hali, gde su sva sedeća mesta bila ispunjena.

Međutim, red je možda i da se objasne realni razlozi zašto nije bilo logično da Teodosić dođe na Mali Kalemegdan.

1. ZVEZDA NIJE NI POSLALA ZVANIČNU PONUDU

Moguće je da je bilo nezvaničnih kontakata sa Teodosićem preko predsednika kluba Nebojše Čovića, ali konkretna ponuda samom igraču i njegovom agentu nije poslata. Bar ne da je javno saopšteno medijima. Sa druge strane Olimpijakos, Virtus, Makabi su izrazili želju da ga dovedu.

Više su mediji u Srbiji pravili priču oko toga kako bi bilo idealno da Teodosić dođe među crveno-bele, nego što je bilo ponude Zvezde ili njegove želje. On se nije ni oglašavao oko toga, a kako se saznalo ovih dana u pregovorima sa Virtusom je bio od februara.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Kopaonik, pripreme, Miloš Teodosić

Foto: A. Nalbantjan

Predsednik kluba Nebojša Čović je takođe skriveno pričao o tome istakavši da je Zvezda ne žuri :

- Teodosić nije sporan ni po jednom osnovu. Vrata su mu otvorena. On je ponikao u klubu koji smo mi vodili. Kao klinac je došao u FMP. Mi ne možemo da se utrkujemo sa Makabijem, Olimpijakosom i sličnim klubovima.

- Razumem i njega i njegovu karijeru. Neka iskreira onako kako je njemu najbolje, jer sad ima i porodicu. Ako postoji obostrano interesovanje, možemo da se dogovaramo, ovako preko medija to malo više liči na spinovanje. - rekao je Čović i indirektno poručio da od dovođenja srpskog plejmejkera nema ništa.

Miloš Teodosić, Virtus Bolonja

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/virtus.it

2. IGRANJE ABA LIGE U OVIM USLOVIMA NIJE ZA IGRAČE NJEGOVOG RANGA

ABA liga je suviše neorganizovana liga u odnosu na ostale evropske lige, a to se pre svega ogleda i pritiscima na sudije, delegate, izdavanje raznih saopštenja verbalnih ratova klubova međusobno. Kako saznajemo Teodosića je porazilo ponašanje navijača u finalu ABA lige u Podgorici, gde su ulazili na teren i pljuvali igrače Zvezde, te mu takav vid pritiska ne treba u životu i karijeri.

Da ne pominjemo razne optužbe protiv sudija, prepucavanje preko medija čelnih ljudi klubova Zvezde i Partizana, kao i Budućnosti. To nije ambijent u kojem bi jedan vrhunski igrač mogao da funkcioniše na najbolji način.

98870549

Foto: Guliver/ Harry How/Getty Images

3. VIRTUS JE IMAO REALAN PROJEKAT I FINANSIJE

Kako je sam Teodosić rekao na promociji, Virtus planira povratak u vrh evropske košarke, ove sezone će igrati Evrokup, a već sledeće, ako ne dođu do finala ili osvoje, mogli bi da budu kandidarti za pozivnicu. Podsetimo da trenutno ima samo jedan italjanski tim u Evroligi Milano, pa nije nemoguće da se nekadašnji dostruki prvak Evrope (iz 1998. i 2001.) vrati u najjače takmičenje po pozivu.

- Pregovarali smo od februara, ali me je Virtus ubedio projektom. Razgovarao sam i sa Danilovićem, rekao mi je da je Bolonja sjajna za život. Hoću da vratim Virtus u vrh, verujem da ćemo proslaviti mnoge uspehe

Osim toga, finansijska situacija u Virtusu je mnogo bolja, ne samo zbog ugovora za Teodosića, već i budžet za ceo tim, plus redovno isplaćivanje novca.

Miloš Teodosić

Foto: Twitter.com

Sa druge strane poznato je da Zvezda teškom mukom sklapa budžet i da se često dešavalo u prošlosti da su igračima kasnile plate po dva, tri meseca, a da nekima nisu ni isplaćivali pa su tuženi Fiba arbitražnom sudu.

Poznat je slučaj kada su 2017. posle jedne od najuspešnijih sezona sa tri titule (Kup, ABA, KLS) prodali skoro ceo tim (Kuzmića,  Gudurića, Jovića, Luku Mitrovića... itd)i od te prodaje zaradila skoro 2,5 miliona evra koje je iskoristila za servisiranje dugova igračiam.

U situaciji kada imate uređen sistem i klub gde je uglavno finansijski neizvesno uvek ćete izabrati ovo prvo.

Takođe, igranje Evrokupa je malo manje zahtevno od Evrolige koju igra Zvezda, pa je to prilika za Teodosića da se potpuno vrati u onaj ritam koji je imao u najboljim danima karijere.

Sve u svemu navijači Zvezde su se previše nadali i nisu realno sagledali situaciju na košarkaškoj sceni i dolasku Teodosića na Mali Kalemegdan.Da li će doći ikada, kao što je rekao videćemo u narednim godinama.

VIDEO: Jelisaveta u predstavi otkrila da će Teo igrati za Zvezdu, ali...

(B.V./D.S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    17. jul 2019 | 20:21

    Ajde što je odbio Zvezdu zbog novca, koja uzgred rečeno igra jača takmičenja od Virtusa i koja je već duže vreme bolji klub, nego što je odbio CSKA, Olimpijakos pa i Makabi. Italijanska liga nije jača od ABA lige i generalno Italija nije ni blizu onoga što je nekada bila u košarci. Treba očekivati brz razlaz i novi raspad Virtusa. Teo i Sale neće Virtusu doneti ono što njima treba, a to su igračka dominacija na terenu i postavljanje ozbiljnog sistema. Za to je potreban vrhunski, iskusan stručnjak i mnogo više od jednog vrhunskog igrača koji je u poslednjih par godina jako malo igrao.

  • Milan

    17. jul 2019 | 18:47

    Nece da igra aba ligu a hoce zabarsku koja je slabija...nece da igra evroligu sa Zvezdom nego evrokup...njegova karijera i njegova stvar je gde ce igrati licno mislim da su presudile pare a ne sportski motiv.

  • Lesa

    17. jul 2019 | 18:43

    A u kakvom je stanju bio klub kada se vratio Miloš Ninković? Koja je liga to? Samo jedni su Miloš Ninković i Igor Rakočević i respekt za Pavlovića iz Partizana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA