Budućnost dovela dva Amera: Šuter koji je oborio rekord Džej Džej Redika u timu finaliste ABA lige

Podgorički tim angažovao dvojicu Amerikanaca

  • 3
158649655 Foto: Guliver / Photo by Grant Halverson/Getty Images

Vud je stigao u Budućnost iz Gravelana, mada je pre tri godine bio u Golden Stejt Voriorsima odakle je prosleđen filijali "Ratnika" - ekipi Santa Kruza.

U G-ligi je na ol-staru pobedio u šutiranju trojki, pa nema sumnje da je reč o kvalitetnom trojkašu. U Gravelanu je prosečno imao osam poena, tri skoka i jednu i po asistenciju po meču.

On je u Atlantičkoj diviziji bio jedan od najboljih šutera i pre osam godina, u sezoni 2011/2012 je oborio rekord po broju uzastopno pogođenih slobodnih bacanja kada je ubacio 66 zaredom.

Taj rekord je pre njega držao Džej Džej Redik koji već godinama uspešno cepa mrežice trojkama u NBA ligi. Pored Gravelana, Vud je igrao i za Mursiju i Karšijaku, a u junu je napunio 29 godina.

Kada je reč o Bamfortu, on je takođe 29-godišnjak koji igra beka. Nastupao je za Sevilju, Mursiju i Bilbao, ali i za Dinamo Sasari, odakle je i došao u Podgoricu.

U italijanskom klubu je prosečno beležio 16,9 poena, 3,8 skokova i 3,3 asistencije po meču. Njih dvojica su treće i četvrto pojačanje prošlogodišnjeg šampiona ABA lige pošto su pre njih stigli Hasan Martin i Martinš Majers.

VIDEO - Najemotivniji trenutak utakmice Crvena zvezda Budućnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    27. jul 2019 | 01:50

    Sve im dzaba,nemaju sanse u Pioniru.

  • Enky

    27. jul 2019 | 19:45

    Bilo ko da dovede igrača komentari samo navijača mutanta,šta ćeš kad ih je pola veka svako drao pa se jadnici boje svih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA