≫ 

Skandal u Italiji: Albanac nožem napao košarkaše Srbije, u KSS su besni i na FIBA zbog incidenta!

To je potvrdio i potpredsednik KSS Igor Rakočević

  • 34
Igor Rakočević Foto: MN Press

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je pravi horor na ulicama Udina, gde se nalaze na Evropskom prvenstvu, kada ih je nožem napao Albanac!

Incident se dogodio u četvrtak veče kada si igrači krenuli u obilazak grada, a sve to je potvrdio potpredsednik KSS Igor Rakočević.

- Govorio je svašta, da je Kosovo Albanija, a ne Srbija, pratio ih je dok nisu zašli u jednu uličicu, ali sva sreća, pa su deca sportisti i brzo su pobegli svi kada su videli da vadi nož. Deca su se sportski ponašala, ali je on postao još agresivniji i uporniji, sva sreća, pa su se brzo svi zatvorili u hotelu. Moram da zahvalim italijanskoj policiji i karabinjerima koji su brzo reagovali u ovoj situaciji, ali je se FIBA katastrofalno postavila, što se tiče suđenja i što se tiče obezbeđenja - kaže Rakočević za Telegraf i dodaje:

- Do sada nije postojalo nijedno lice koje bi vršilo obezbeđenje naših igrača, ni u gradu ni u hotelu, a znali su šta može da se desi i upozoravali smo na to. Dali smo deci slobodan dan da se opuste i prošetaju po gradu,  a dožive ovo. Deca su mogla da se plasiraju i u finale Evropskog prvenstva, ali im je i suđenje bilo katastrofalno - dodao je Rakočević.

Inače, Orlići su u četvrtfinalu poraženi od Španije rezultatom 72:71 uz čudne sudijske odluke i zbog toga se neće boriti za medalju nego za plasman od 5. do 8. mesta.

Saša Nikitović Printskrin Fiba

Naši momci su gubili sa 71:68, ali su u poslednjem napadu postigli trojku za izjednačenje 71:71. Ostalo je 1,9 sekundi pre kraja i Španci su imali napad, koji bi verovatno naša ekipa odbranila. Međutim, sudija je dosudio tehničku grešku srpskom igraču koji je stajao kod aut linije i branio izvođenje auta.

On je nenamerno, dok je skakao, nogom ušao u prostor za izvođenje lopte što se prema pravilima FIBA tretira kao tehnička greška. Španija je pogodila jedno bacanje i otišla dalje.

VIDEO: Napadnuti vaterpolisti Zvezde u Splitu, jedan od njih spas tražio u moru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lemi

    15. avgust 2019 | 21:30

    samo sam u jednom podrzao seselja, devedesetih, kada je rekao da ko od siptara nema drzavljnstvo srbije, napolje iz srbije, kao nekad kqd su bugari oterali turke

  • Ja

    15. avgust 2019 | 20:30

    I na kraju će svet opet stati na stranu šiptara,čak j posle ovoga

  • zoltan

    15. avgust 2019 | 20:38

    Hoce u EU a jos iz pecine nisu izasli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA