≫ 

Blažič i Simonović "slomili" FMP u produžetku, dobar debi Pecarskog za Pantere

Atraktivan meč ABA Superkupa, novoformirani sastav dobio meč na iskustvo bivših igrača Zvezde

  • 20
FMP - Cedevita Olimpija, Stefan Pot Jaka Blažič Foto: abaliga/Željko Baksaj

Posle Partizana i Primorske, i košarkaši Cedevita Olimpije plasirali su se u polufinale ABA Superkupa, savladali su FMP Železnik 101:92 (26:20, 19:23, 27:25, 16:20, 13:4), i to tek nakon produžetka vrlo zanimljive i sadržajne utakmice u "Draženovom domu". 

Mogao je tim iz beogradskog predgrađa da šokira favorizovani slovenačko-hrvatski sastav Slavena Rimca, ali je Potov šut za pobedu pet sekundi pre kraja bio "kratak", pa se ušlo u dodatno vreme. U ključnom periodu, Cedevita Olimpija je na iskustvo Blažiča, Milera-Mekinajera, Simonovića i Boutrajta prelomila meč, uz važne trojke bivših igrača Zvezde i Partizana Simonovića i Murića.

Jaka Blažič je prednjačio kod pobednika sa 21 poenom, Mekintajer je ubacio 18, Simonović 17, Boutrajt 15...

Najbolji kod FMP-a bio je Jeremić sa 17 poena, Đorđević je dodao 15, Pot 14, a Ret 13.

Zapažen debi za Pantere imao je doskorašnji igrač Partizana Marko Pecarski, ubacio je 12 poena (3/4 za dva, 1/2 za tri, 3/4 za tri), dodao i 8 skokova za 15 minuta i najavio da će biti kvalitetan dodatak za ekipu iz Železnika.

Što se same utakmice tiče, Cedevita Olimpija vodila je gotovo čitavo vreme, najviše 13 razlike u povoju meča (18:5). Imala je i devet poena viška pet minuta pre kraja, ali su uporni igrači FMP-a uspeli da anuliraju razliku i uvedu meč u neizvestan finiš, ne i da izrežiraju veleobrt, a onda su potpuno poklekli u dodatnih pet minuta.

U produžetku, Murić je trojkom odveo svoj tim na tri razlike, a potom je Simonović, takođe trojkom, podigrao prednost na sedam poena, tada i rešio pitanje pobednika.

Cedevita Olimpija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Budućnost - Cibona.

Foto: ABA liga/Željko Baksaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😂

    27. septembar 2019 | 19:50

    Bolje odigrao fmp1 od svoje filijale fmp2.

  • Deki

    27. septembar 2019 | 19:52

    Zar mogu fmp2 i fmp1 igrati isti rang takmnicenja?

  • Rola

    27. septembar 2019 | 19:42

    Ovako više ne ide juče ispadeFMP-2 dabas ispade FMP-1 Čoviću po oprobamom receptu ugasi ove klubove spoj igrače i formiraj FMP-3. Dugove nek vam po običaju otpišu jer nemaju gde da naplate pa dovedite još nekog igrača kako bi osvojili ABA ligu. Ovako ako ostane mrka kapa da ćemo igrati kup šampiona. Da ne zaboravim obavezno dovedite Vujoševića za trenera jer on više ne piše pesme,a ova dva trenera oterjte oni nisu dorasli da vode naš nov klub. Živeo naš FMP-3.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA