≫ 

Povredio se Stefan Jović, Lučić vodio Bajern do pobede, Štimac zanemarljiv u porazu Fenera

Malerozan prvi evroligaški dan za srpske igrače u evropskoj košarkaškoj eliti

  • 2
Foto: Printscreen Youtube / SPort klub

Srpski plejmejker Stefan Jović doživeo je povredu već u prvom meču za Himki u Evroligi. Tim iz Podmoskovlja je pobedio izraelski Makabi sa 89:83, ali je to slaba uteha reprezentativcu Srbije sa nedavno završenog Mundobasketa.

Jović je povredio leđa u trećoj četvrtini i više se nije vraćao na parket, dok je njegov tim pokušavao da sačuva prednost i odupre se naletima Makabija.

Srpski igrač je u trenutku povrede imao samo dva promašena šuta iz igre, jedan skok i četiri uspešna proigravanja, a Himki je vodio 50:45.

Himki je uz odličnu partiju Alekseja Šveda (22 poena, šest asistencija) i dobrim procentima šuta za tri uspeo da sačuva bodove i trijumf. Entoni Gil je dodao 18, a Janis Tima još 17 poena kod pobednika.

U Makabiju je Tarik Blek imao 17 poena, a Omri Kaspi 13. Otelo Hanter je ubacio 11, a Ilajdža Brajant deset.

Košarka, reprezentacija, Srbija - Porto Riko, Vladimir Štimac Foto: Marko Todorović

Centar Fenerbahčea Vladimir Štimac odigrao je prve minute u žuto-crnom i za dvadesetak, koliko je proveo na parketu u porazu od Real Madrida 81:77 uspeo da postigne svega četiri poena i uhvati četiri lopte.

U Realu je dominirao Džefri Tejlor sa 19 poena, Entoni Rendolf ga je sjajno pratio sa 15, a Fakundo Kampaco je uz 14 koševa imao i osam uspešnih dodavanja. Feneru nije pomogla ni dobra partija Derika Vilijamsa koji je ubacio 19 poena za tim Željka Obradovića.

Još bolji od njega bio je Nando De Kolo sa 22 poena i gotovo nepogrešivim šutem za dva (6/7) uz dve trojke iz šest pokušaja. Srpski igrač Nikola Kalinić je postigao 13 poena.

Vladimir Lučić Foto: Marko Jovanović

Jedina uteha za srpske igrače je pobeda Bajern Minhena nad Olimpijom iz Milana 78:64, pošto je Vladimir Lučić za tim Dejana Radonjića postigao 18 poena i bio najefikasniji.

Lučić je pored toga imao i pet skokova i dve ukradene lopte, dok je Nihad Đedović upisao 16 koševa. Na suprotnoj strani je Luis Skola imao 17 poena, a Serhio Rodrigez 14.

Evroliga, prvo kolo:

četvrtak:

Panatinaikos - Crvena zvezda 87:82

Himki - Makabi 89:83

Bajern - Olimpija Milano 78:64

Real Madrid - Fenerbahče 81:77

petak:

19.00 Žalgiris - Baskonija

19.30 Anadolu Efes - Barselona

20.00 Alba - Zenit

20.45 ASVEL - Olimpijakos

21.00 Valensija - CSKA

Video: Đorđević objasnio zašto je skočio da zaustavi Jovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!

    4. oktobar 2019 | 00:43

    hmm odbio Teo Zvezdu povredio se bio, odbioJovic Zvezdu povredio se, hmm ?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA