≫ 

Moramo da imamo bokserski instinkt: Tomić tvrdi da u Evroligi ne igraš tri minuta i gubiš

A Zvezda je protiv Panatinaikosa imala mnogo više praznih minuta od tri

  • 17
Milan Tomić Foto: Marko Jovanović

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić poručio je da su "rupe" u igri nedopustive kada se igra takmičenje kakvo je Evroliga.

Tomićeva ekipa je poražena na evroligaškoj premijeri od Panatinaikosa sa 87:82, ali je tokom većeg dela meča zaostajala za grčkim predstavnikom kome je ozbiljnije parirala do sredine druge četvrtine i kasnije u finišu četvrte.

- Da bismo pobedili Panatinaikos moramo da igramo 40 minuta. U Evroligi ako ne igraš tri minuta, izgubio si - bio je jasan trener Zvezde posle poraza.

- Bili smo nervozni u prvom poluvremenu, žurili smo mnogo i to je nešto što želimo da promenimo. U nastavku smo igrali agresivniju odbranu i počeli smo da kontrolišemo skok. Kalates je odradio sjajan posao, posebno u trećoj četvrtini. Moramo da imamo bokserski instinkt, kada je protivnik na konopcu, moramo da ga nokautiramo. Ali normalno je za ovaj deo sezone da se dešavaju opuštanja. Zajedno smo kratko vreme i moraćemo da popravimo to - dodao je Tomić.

Njegov tim je tek na momente pokazivao kvalitetnu odbranu, ali je i u tim trenucima presuđivao individualni kvalitet Nika Kalatisa i Dešona Tomasa.

-Pokazalo se da je potrebno vreme i da oba tima mogu bolje. Ako analiziramo statistiku, Panatinaikos je bio bolji u šutu za dva poena, mi smo bili bolji u šutu za tri, a oni sa slobodnih bacanja. Mi smo bili bolji u napravljenim ličnim greškama 27-17. Moramo da se spremamo za dalje - podvukao je Tomić.

Sa 22 poena je prednjačio Džejms Gist u dresu Zvezde i to protiv nekadašnjeg tima. Ali, to nije bilo dovoljno.

- Svi znaju Gista. I to i kao igrača i kao čoveka. U timu je da bi pomogao. Nastavlja karijeru na najvišem nivou. Želeo sam da ga sačuvam, pa mi je manje važno bilo da u igri za kasnije imam Odža - zaključio je Tomić.

Zvezda sledeće iskušenje ima protiv Fenerbahčea, desetog oktobra u Beogradu.

Video: Predrag Mijatović o Partizanu i Zvezdi, Luki Joviću i prijateljstvu sa Ostojom Mijailovićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kopač kontejnera

    4. oktobar 2019 | 08:40

    Ta prazna tri minuta su kad je u igri Filip Čović. Zahvaljujući njemu Zvezda je izgubila

  • Гидри

    4. oktobar 2019 | 08:44

    Шта три, минут и готов си. И нека неко поручи оном плеју Брауну да лопта није његова својина, већ је целе петорке. А онај други Браун, чини ми се али промашај опасан..

  • nibrS

    4. oktobar 2019 | 08:38

    Izvini "treneru" imali ste jednu akciju za cijelu utakmicu... Sve ostalo plod individualnog kvaliteta pojedinaca... Centar ti dobija treću ličnu, ostaje u igri pa dobija četvrtu, naravno stiže i peta lična... A ti pričaj priče...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA