Jokić bi danas bio prvi pik u NBA: Srbina pre pet godina niko nije mogao ni da zamisli ovako!

Poznati američki portal Hups Hajp je igrače sa drafta od pre pet godina rasporedio po onom kako igraju danas

  • 1

Baš na tom draftu 2014. godine biran je i Nikola Jokić, najbolji centar današnjice.

Priča o njegovom draftu i tome kako je menadžer Miško Ražnatović zapretio da će povući Jokića sa drafta pre nego su ga Denver Nagetsi izabrali, već je uglavnom poznata.

Srpski igrač je prespavao izbor sa 41. mesta, a i kada je došao u ligu nije mogao da predvidi gde će danas biti. Hups Hajp ga je zbog toga stavio na prvo mesto drafta.

Nikola Jokić Foto: Fiba.basketball.com

Jokić je "uleteo" na prvu poziciju umesto Endrjua Viginsa, od koga se očekivalo da do sada već uveliko ima status superstara. Vigins je na "redraftu" sedmi pik.

Iza Jokića je stavljen Džoel Embid koji je bio treći na draftu 2014. godine. Embid jeste bio povređen po dolasku u NBA, ali je bio jedan od ključnih šrafova ka uzdizanju Filadelfije i jedan je od najboljih "petica".

Treće mesto pripalo je Klintu Kapeli, koji je originalno biran kao 25. pik, dok je četvrti Aron Gordon kome se pozicije danas i pre pet godina poklapaju.

Nikola jokić, Joel Embiid Foto: AP/Tanjug

Peti je danas Džulijus Rendl koji je pre pet godina biran sa sedmog mesta, dok je šesti Geri Heris kome je inicijalno pripalo 19. mesto.

Heris se do sada profilisao kao jedan od boljih defanzivaca na poziciji beka i da ga povrede nisu omele, popravio bi i svoj napadački arsenal.

Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Osmi pik je danas Markus Smart, a bio je biran sa šestog mesta te 2014. Prvih deset kompletiraju još Zek Lavin koji je 2014. bio 13. a sada bi bio deveti pik, dok bi deseti bio Jusuf Nurkić (biran sa 16. mesta).

Iza Nurkića bi se našao Dario Šarić, koji je napredovao za jedno mesto u odnosu na stvarni draft (12. mesto). Veliko razočaranje je Džabari Parker, koji je bio drugi pik pre pet godina, a danas bi bio tek 12.

Kompletnu listu možete pogledati na portalu Hups Hajpa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA