Durent probao Ibakinu zmiju: Podsetio se nadimka zbog kog ga "mrzi" pola Amerike

Bili su saigrači u Oklahomi, a onda rivali u prošlosezonskom finalu

  • 0
Durent i Ibaka jedu zmiju, Foto: Printscreen Youtube

Košarkaš Toronto Reptorsa Serž Ibaka ugostio je u svojoj emisiji "Koliko si gladan" svog nekadašnjeg saigrača iz Oklahoma Stii Tandera, a danas zvezdu Bruklin Netsa - Kevina Durenta.

I rešio je da se našali sa njim jer mu je spremio zmiju. Durent je od 2016. godine, kada je iz Oklahome posle osam godina prešao u Golden Stejt Voriorse, postao širom SAD poznat baš po nadimku "Zmija", u pogrdnom smislu.

Ibaka je u međuvremenu promenio nekoliko klubova, a od 2017. je krilni centar Reptorsa i dve ekipe su se ove godine srele u velikom finalu NBA lige.

Durent je tada povredio Ahilovu tetivu i Toronto je postao šampion, a dva popularna košarkaša su tokom emisije razgovarala o brojnim temama...

- Ne očekujem da igram ove sezone, verovatno ću presedeti celu sezonu. Ali ko zna, ako krenem bolje da se oporavljam, što da ne? Hoću sve da vas razbijem, zato sam i došao ovde. Trebala nam je ta treća titula u Golden Stejtu. Vi ste došli niotkuda, ali ste igrali dobro protiv nas, pa sam hteo da vidim šta sam mogao da uradim - rekao je između ostalog Durent.

Durent je priznao da mu je cela karijera u trenutku povrede prošla pred očima, odgovorio da je Stef Kari bolji plejmejker od Rasela Vestbruka jer bolje šutira.

Istakao je da je u Bruklin otišao jer je bliže kući, a tu je i Njujork, istočna obala SAD. Ispred Njujork Niksa je izabrao Netse zbog organizacije.

Foto: Printscreen Youtube

- Da nas Džejms Harden nije napustio u Oklahomi, ne bi bio igrač kakav je danas. On bi verovatno u Oklahomi imao isti učinak kao Manu Đinobili. Ne kažem da bismo osvojili toliko šampionata, ali način na koji je uticao na igru, bio je to kod Đinobilija. Ipak mi je više drago što je procvetao kao kompletan igrač umesto da se ograničava na rezervu. Ispalo je dobro za sve - rekao je Durent o generaciji Oklahome gde su bili Vestbruk, Harden, Ibaka i sam Durent zajedno.

Ibaka ga je tokom emisije pitao i šta je uglavnom jeo dok je odrastao, a Durent je priznao da je prvu kvalitetnu hranu probao kada je došao u ligu. Dok je odrastao bilo je tu mnogo smrznute hrane, pasulja...

Momak iz Konga sa španskim pasošem je odlučio da mu spremi delikates, zmiju, sa idejom da dokaže da Durent neopravdano nosi svoj nadimak, jer zmije ne jedu druge zmije.

Durent je zmiju pojeo, ali je rekao da to ne bi u životu uradio da mu je nije spremio baš Ibaka.

Video: Od Priboja do NBA lige: Dvokorak Marka Gudurića kojim se ređe ide

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA