• 2

Evroligaški igrači odgovorili Pešiću posle žestoke prozivke, pismo podržali Gist i Nedović

Pešić na udaru posle burne reakcije

  • 2

Asocijacija evroligaških igrača se oglasila povodom komentara koje je izneo legendarni trener Svetislav Pešić posle meča sa Crvenom zvezdom - iako se trener Barselone nigde ne spominje, jasno je da je poruka pre svega njemu upućena.

Niko do sada oštro nije komentarisao rad ove organizacije kao Pešić, koji je prvog čoveka organizacije Boštjana Nahbara nazvao "nenormalnim" zbog inicijative da pripreme za svaku sezonu krenu 24. avgusta.

- On ne zna da smo mi u Evropi, da nismo u NBA. Mi praktično preuzimamo formu iz NBA koja nije dobra. Zamislite da počnemo da treniramo 24. avgusta, a Superkup je 21. avgusta. Sezona počinje poslednje nedelje septembra, a on kaže da bi četiri nedelje treniranja bilo dovoljno za sezonu koja traje deset meseci. Taj čovek je nenormalan -  rekao je Pešić u Beogradu, zbog čega je pokrenut i postupak protiv njega.

Tri dana kasnije, oglasila se ELPA.

Boštjan Nahbar

Foto: Marko Jovanović

- Razumemo da ćemo se susresti sa pojedincima koji neće razumeti ili koji se neće saglasiti sa našim inicijativama. Nastavićemo sa kolektivnim diskusijama u vezi sa poboljšanjem igračkih karijera i kompletnog košarkaškog proizvoda. Naši ciljevi nas motivišu da radimo kako na terenu tako i van njega - navodi se u saopštenju, a portal Jurohups je konkretizovao saopštenje.

- Saopštenje je proizvod razgovora između predstavnika igrača koji su odlučili da ne prozovu Svetislava Pešića imenom i prezimenom jer cilj nije da se ulazi u debatu sa njim već da se pokaže jedinstvo. Igrači hoće promene u Evroligi, oni znaju da će biti poteškoća na tom putu. Incident sa Pešićem može biti posmatran samo kao javno predstavljanje tih barijera.

Nemanja Nedović

Foto: instagram.com

 

 
 
 
View this post on Instagram

#ELPlayers 🗣🗣🗣🗣🗣

A post shared by James Gist III (@gistovic15) on

Inače, saopštenje su podržali brojni evroligaški igrači, poput Džejmsa Gista i Nemanje Nedovića.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Dorcol

    Pesic je car!

  • Severac

    Ama bre prijatelju, ti si igrač pod ugovorom, radna snaga, poslodavac ti daje platu....samim tim doćićeš na posao, tj na treninge ,kad ti on kaže.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima