≫ 

Jokićev "tripl-dabl" za čistu desetku: Prvi poraz Denvera, Bobiju ni minut!

Nikola 10-10-10!

  • 1
nikola jokic, denver Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Denvera pretrpeli su prvi ovosezonski poraz, bolji je bio Dalas 109:106 u Koloradu u noći između utorka i srede, uz još jedan "tripl-dabl" srpskog reprezentativca Nikole Jokića.

Naš centar je utakmicu završio sa 10 poena, 10 skokova i 10 asistencija, bio je četvrti strelac ekipe, u kojoj je dominirao Pol Milsap sa 23 poena i 8 skokova.

Na drugoj strani, podbacile su prve zvezde Mevsa Dončić i Porzigins, kombinovano su ubacili za njih skromnih 22 poena, ali ne i ostatak ekipe što je bio i ključ uspeha Teksašana.

Čak devetorica igrača Dalasa bila su "dvocifrena" čime je izjednačen rekord franšize, uz 14 poena najefikasnijih Tima Hardaveja Džuniora i Maksa Klebera.

maksi kleber Kleber zakucava pored Mareja, Jokić posmatra akciju igrača Dalasa po strani Foto: Tanjug/Ap

Kleber je defintiivno bio igrač odluke pošto je i defanzivno bio na visini zadatka minut pre kraja kada je savršeno tempiranom rampom zaustavio polaganje Mareja pri rezultatu 107:106 za goste.

Pogledajte tu stiuaciju koje su sudije pregledale, na kraju konstatovale da je sve bilo "čisto", pa je lopta pripala igračima Dalasa.

Pored Kleber i Hardaveja, u pobedničkoj ekipi dvocifren poenterski učinak imali su Porzigins (10), Fini-Smit (12), Dončić (12), Kari (10), Džekson (10), Branson (11) i Rajt (12).

Barton je imao 19 kod Denvera, uz već pomenute glavne role Milsepa i Jokića.

- Ovo je bila demonstracija koliko je važno imati "dubok" roster. Denver to ima, imamo i mi, i jako je vaćno da koristimo sve momke - rekao je posle meča tremer Mevsa Rik Karlajl.

Boban Marjanović još jedan meč Dalasa presedeo je na klupi, teško da ga to ispunjava, mada mu ne smeta da bude dobro raspoložen kao što je to bio slučaj i u Koloradu uz Dončića.

nikola jokic, denver Bobi i Luka se sjajno zabavljaju Foto: Tanjug/Ap

Rezultati

Majami - Atlanta 112:97

Denver - Dalas 106:109

Los Anđeles Lejkers - Memfis 120:91

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Bjelica čekao svoju šansu i onda ohladio sve preciznom trojkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA