Delije mu teroristi, ratuje sa Željkom, šikanirao Štimca: Gde je kraj Atamanovom provokacijama?

Kad neko proziva dvostrukog MVP-ja kola posle samo 6 rundi Evrolige, onda ima ozbiljan problem....

  • 10
Ergin Ataman Foto: Youtube.com

Ergin Ataman nekoliko puta je već izazvao šok ili zgražavanje srpske javnosti i ljubitelja košarke, još jednom je granicu prešao rečima na račun Vasilija Micića.

Naš reprezentativac se posle samo jedne loše partije našao na tapetu trenera Efesa, i to javno, pred kamerama, na konferenciji za medije!

Reči koje je rekao mogle su da ostanu samo u okviru svlačionice, ali je Ataman preterao posle poraza od Panatinaikosa.

- Panatinaikos je odigrao odlično, snažno, a mi užasno. Imali smo očajno šutersko veče, samo 6/30 za tri poena. Micić i Kruno su dva šutera, a imali su 1/15 za tri zajedno - počeo je Ataman, pa se osvrnuo na igru našeg košarkaša.

Ergin Ataman Printskrin: Youtube/Evroliga

- Naš plejmejker je imao sedam izgubljenih lopti. Neprihvatljivo mi je da jedan igrač, posle MVP zvanja pre dva dana, večeras izgubi toliki broj lopti i promaši sve trojke (0/6). To ima veze sa neprofesionalizmom - rekao je namrgođeni Ataman, koji je čak posle jednog pitanja o Miciću odbrusio i napustio konferenciju.

Lošu partiju može da ima svako, pa i trenutno najbolji igrač Evrolige, ali je neshvatljivo da se njegov profesionalizam dovodi u pitanje, naročito imajući u vidu da Micić i dalje prolazi kroz teške trenutke zbog gubitka majke.

Čovek koji je leto žrtvovao zbog reprezentacije, znajući da mu je cela porodica uz majku u borbi protiv opake bolesti, munjevito je posle Mundobasketa otišao u Efes i počeo da briljira - najmanje što je zaslužio je ovakva izjava od trenera, koji je njegov profesionalizam stavio pod veo sumnje!

To je samo nova u, čini se, beskrajnom nizu Atamanovih ulaska u klinč sa Srbima, jer se ne pamti da je ovako komentarisao ikada bilo koju slabiju partiju bilo kog drugog igrača. Inače, prvi put je ogorčenje izazvao skandaloznim izjavama posle tragedije u kojoj je ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković.

KK Crvena zvezda - KK Galatasaraj, Ergin Ataman Foto: Marko Todorović

Izjava o teroristima

- Oko 300 terorista (navijača Crvene zvezde) došlo je ovde bez ikakvih karata i napali su naš narod. Evroliga mora da suspenduje te ljude - poručio je Ataman posle utakmice pred koju je navijač iz Srbije ubijen, pa se izvinjavao kada se setio da mu sledi gostovanje u Beogradu.

- Nažalost, ovaj tragičan slučaj koji se dogodio, taj mladi život ne može ništa da vrati. Kamo lepe sreće da se desilo to što sam već naglasio - da su se navijači pridržavali pravila i da se to nije desilo. Zbog govorne greške koju sam učinio, zanet emocijama posle utakmice, izvinjavam se srpskom narodu, svim sportistima u Srbiji i porodici i svima što je to tako izrečeno. Tako nisam mislio, niti sam znao da se taj slučaj desio. Duboko se izvinjavam i jako mi je žao.

Navijači su primetili da je čak nosio pancir kada je gostovao u Areni, bio je u pratnji bezbezdnjaka, ali se sa dugim jezikom ipak nije zaustavljao...

KK Crvena zvezda - KK Galatasarej,Ergin Ataman Foto: Marko Todorović

Rat sa Željkom

Ataman je često spominjao Željka Obradovića u svojim intervjuima, čak je i svoje lične probleme i skandale sa igračima koristio da pravi paralele sa našim proslavljenim stručnjakom. Jednom ga je i zabolela "stotka" kojom je Fener pobedio Efes.

- Svaka profesija ima nepisana pravila, Željko mi je prijatelj i zbog toga nisam očekivao da njegovi igrači toliko agresivno idu na to da daju 100 poena u meču u kojem razlika nije bila bitna, to je nepoštovanje kluba. Ako me pozove, izvini se i prizna grešku, sve će se vratiti na staro, ako ne, nećemo se više pozdravljati – rekao je Ataman, pa napao Obradovića zbog momenta kada je ošamario Meliha Mahmatoglua, jer je i on jednom ošamario svog igrača.

– Dogodio se incident i svi pokušavaju da ga zataškaju. Mislim da to nije u redu, ja sam platio jednu od najvećih novčanih kazni kada sam to uradio, mediji su me linčovali praktično zbog toga. Sada Obradović uradi isto i to se nažalost toleriše iako su svi to videli na TV-u i u javnosti. Izgleda da je problem samo kada Ergin Ataman tako nešto uradi, a ja sam neko ko je odrastao u ovoj zemlji. Naravno, vrata su uvek otvorena za goste, poštujemo ih, ali naše gostoprimstvo ima granice.

Sve se prenelo i na parket, pa je bilo nekoliko momenata u kojima je izbegnuto rukovanje.

- Želim da pričam na terenu. Nadam se da će moj tim sutra da pokaže svoje najbolje performanse. Nisam deo celokupne situacije. Trener sam već 26 godina, ne samo u Turskoj, već i u čitavoj Evropi. Pokazao sam poštovanje prema svima. Nastaviću to da radim. Ali ako me neko ne poštuje, ni ja tu osobu neću da poštujem. Za mene je ova tema zatvorena - presekao je jednom prilikom Obradović.

Vladimir Štimac Foto: Marko Jovanović

Šikaniranje Štimca

Vladimir Štimac bio je dugo lider Efesa, najkorisniji igrač Lige šampiona, standardno je beležio dabl-dabl kod Saridže i Perasovića, ali čim je došao Ataman, momentalno ga je zakucao na klupu.

Nije ga koristio uspešno kao prethodni treneri u Efesu ili Dejan Radonjić u Crvenoj zvezdi, štaviše, dao mu je samo jednom šansu kada je ubedljivo gubio u Moskvi, i to na kraju kada više nije bilo nade - Štimac je na to odgovorio profesionalno, ubacivši 10 poena uz 12 skokova i tri blokade.

Štimac je kod Perasovića bio jedan od evroligaških lidera po indeksu korisnosti, Ataman ga nije ni razmatrao kao opciju, pa je naš centar sreću potražio u Turk Telekomu. Inače, pre Efesa, Štimac je imao sjajnu sezonu u Bešiktašu.

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    1. novembar 2019 | 12:24

    Ovakav čivek je A taman za ludnicu. Isfrustrirani kompleksaš i nekulturni seljober.

  • ..I..

    1. novembar 2019 | 14:24

    Čekamo te u Beogradu 💩 jedno...

  • Miki

    1. novembar 2019 | 14:28

    Ovaj ko da je grobar! Svi mu drugi krivi osim njega samog!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA