Oni pogađali sve, mi se motali po terenu: Trinkijeri nije mogao više da traži od svojih igrača

Uzevši u obzir okolnosti, strateg Partizana je zadovoljan

  • 5
Andrea Trinkijeri Foto: Nikola Tomić

Trener Partizana Andrea Trinkijeri kaže da je njegov tim na jedan jedini mogući način pobedio ekipu FMP-a iz Železnika u petom kolu ABA lige.

Posle pet kola više nema neporaženih u regionu pošto je u subotu prvo Cedevita Olimpija izgubila od Mornara, a onda je i Partizan uprkos lošijim šuterskim parametrima (18/29 za dva FMP, 27/40 Partizan, 11/21 trojke FMP, 5/23 Partizan, ukupno 58% odsto FMP, 50.8% Partizan) pobedio "Pantere" sa 90:85.

- Izuetno teška utakmica, jedna ekipa je bila sveža, pogodila je sve, a druga se motala po terenu sa onim što smo imali od energije. Nismo dobro igrali, daleko od toga. Ali smo napravili šta je trebalo da dobijemo ovu utakmicu. Ovo je jako težak period, imamo mnogo problema da treniramo, da ostanemo zdravi, ali moja ekipa večeras je odigrala jedinu moguću partiju da se dobije ova utakmica. FMP je izvanredno igrao, pripremio se, bili su efikasni, sve, a mi se neki put smo malo komplikovali naš život. Ali za mene je ovo izuzetno važna pobeda. Voleo bih da moja ekipa sjajno igra, da se ne zaustavlja, da igramo odbranu, skok, napad, asistencije, ali danas nisam mogao više da tražim od ovoga. Nikad nisam zadovoljan, ali sam zadovoljan zbog mojih igrača, to je bitna stvar - rekao je Trinkijeri posle meča.

Njegov kolega sa klupe FMP-a Vlada Jovanović smatra da je presudio "prazan hod" sredinom i krajem treće deonice.

- Čestitam Partizanu na pobedi. Imali smo prazan hod sredinom i krajem treće četvrtine i to nas je možda koštalo rezultata. Bio je plan da rezultatski budemo što duže u igri, što nam je i uspelo. Doduše, bode oči 20 izgubljenih lopti, mislim da je to previše, ali dobro, odigrali smo koliko smo u ovom trenutku mogli i da pariramo energetski ekipi Partizana. Zaboravićemo ovo i spremamo se za naredne protivnika - istakao je Jovanović.

Partizan posle pobede u Pioniru ima skor od tri pobede i dva poraza i nalazi se na petom mestu regionalne lige, dok je FMP ostao prvi sa četiri pobede i jednim porazom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budak

    3. novembar 2019 | 07:52

    CEZARE NASE IMPERIJE.

  • Aleksandar

    3. novembar 2019 | 03:00

    Partizan ima mnogo problema..ko da igra NBA ligu. Borite se, bilo bi ok kad bi prestali da kukate, smarate vec previse. Igrajte kosarku, ako budete dovoljno dobri pobedite. Ali ne kukajte vise.

  • 14:2

    3. novembar 2019 | 13:58

    Ove smo izvorne pantere pobedili. Nadam se da ce mo i one pantere mutante.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA