• 32

Ovo su igrači koji su tužili Zvezdu BAT-u: Crveno-beli pokazali čiste papire, svi su isplaćeni!

Crveno-beli demantovali da imaju bilo kakav spor pred košarkaškim arbitražnim sudom (BAT)

  • 32

Košarkaši Crvene zvezde spremaju se za meč protiv Asvela u 8. kolu Evrolige, a uoči ovog duela, sa Malog Kalemegdana stižu i demanti informacije koje su prostrujile u javnosti ovih dana, da crveno-beli imaju spor pred Arbitražnim košarkaškim sudom (BAT).

Crveno-beli su to demantovali kratkim saopštenjem i naglasili da Zvezda nema nikakvu zabranu dovođenja igrača, kao i da je BAT regulisan.

- Povodom glasina i spekulacija koje su se pojavile prethodnih dana, da KK Crvena zvezda ima navodna zaostala dugovanja i neregulisane obaveze prema pojedinim igračima i zabranu dovođenja igrača (BAT) brojnim novinarima je prezentovano pismo potpisano od generalnog sekretara FIBA Andreasa Zagklisa (datum 13.11.2019.godine) koje je stiglo na adresu našeg kluba, u kome se jasno navodi da KK Crvena zvezda mts nema zabranu dovođenja igrača, niti bilo kakvih neregulisanih obaveza - stoji u kratkom saopštenju Crvene zvezde.

KK Crvena zvezda - Emporio Armani, Nemanja Dangubić

Nemanja Dangubić; Foto: Marko Todorović

Kako su nam iz Zvezde pojasnili, Zvezda je imala sport sa Nemanjom Dangubićem i Stefanom Jankovićem, koji su tužili Zvezdu BAT-u, ali su odmah i regulisana njihova dugovanja. Razlog zbog kojeg se ova informacija i dokument pojavio prethodnih dana objašanjavaju time da FIBA neredovno ažurira postupke, kao i da oni koji se pokrenu moraju biti objavljeni, makar i sa nekoliko meseci zakašnjenja i to nakon što su dugovanja igračima isplaćena.

Stefan Janković

Stefan Janković je drugi igrač kojije tužio Zvezdu; Foto: MN Press

Igrači koji su u prošlosti tužili Zvezdu BAT-u su i Milko Bjelica, Gal Mekel, Boban Marjanović, Kvinsi Miler, Elton Braun...

Zvezda je sve njih isplatila u prošlosti, kao i poslednju dvojicu koji su pokrenuli postupak (Dangubić i Janković), a na Malom Kalemegdanu poručuju da sve rade po finansijskom fer-pleju i strogim pravilima Evrolige, jer u suprotnom ne bi mogli da igraju u elitnom takmičenju.

(D. U.)

Komentari

  • Ni

    Toalet papir vise nije siguran tamo gde se ovaj krece, odmah bi neko saopstenje napisao.

  • Enky

    Je li ovaj što demantuje bar nešto u životu uradio pošteno.

  • Pit

    Naravno da KK Crvena Zvezda ne duguje, jer i ne postoji. Koji ti je PIB doktore?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima