≫ 

Kokoškov se otvorio Amerima: Nikad nisam sanjao da budem NBA trener, već da postanem selektor Srbije

Novi selektor Orlova dao je prvi intervju za klupsku televiziju Sakramento Kingsa

  • 8
Igor Kokoškov

Printskrin: Twitter.com/SacramentoKings

Novi selektor Srbije, Igor Kokoškov, dao je za klupsku televiziju Sakramenta prvi intervju povodom postavljanja na kormilo "Orlova".

On je istakao da mu je čast što će predstavljajti svoju zemlju, kao i da se nikada nije distancirao od evropske košarke i da mu je postavljanje na mesto selektora ostvarenje sna.

- Čast je pretpostavljati sopstvenu zemlju, svoju školu košarke i mesto odakle potičeš. Nije me bilo tamo 20 godina. Godinu dana sam bio na koledžu i 19 sam proveo u NBA ligi. I pored toga, za tih dvadeset godina se nikada nisam udaljio od evropske košarke - rekao je Kokoškov.

- Već deset godina sam trenirao nacionalne timove i to različite. Sada sam uzeo sopstvenu zemlju, pa je malo drugačije. Kada sam počeo kao trener, nisam ni sanjao da ću biti u NBA ligi. Sanjao sam o tome da postanem selektor reprezentacije. To je bilo mnogo realnije - poručio je Kokoškov.

 

Podsetimo, Kokoškov je prvi neamerički trener koji je dobio posao prvog trenera NBA tima. Tu ulogu imao je prošle godine u Finiks Sansima, a sada je pomoćni trener u Sakramento Kingsima, gde je dobio dozvolu Vlada Divca i Predraga Stojakovića da preuzme kormilo Orlova.

Važan doprinos u "lobiranju" imao je Žarko Paspalj, koji je odigrao ključnu ulogu da Kokoškov postane novi selektor Srbije.

Šta će Kokoškov doneti Srbiji i kakva mu je košarkaška filozofija možete pročitati ovde.

Video: Igor Kokoškov: Siguran sam da će Sale reći: Daj da pregazimo ove Slovence!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki

    22. novembar 2019 | 10:09

    Bravo majstore sve najbolje ti želim u novoj ulozi selektora Srbije....

  • Patriota

    22. novembar 2019 | 09:46

    Igor je poreklom iz Banatskog Brestovca iz porodice u kojoj se znalo za red, rad i postenje. Iz te kuce su izlazili samo veliki a skromni domacini. Igor nikada nije zaboravio odakle je.

  • Gemini

    22. novembar 2019 | 10:05

    Puno srece Igore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA