≫ 

Možemo da pobedimo svakog ako igramo maksimalno: Šakota zadovoljan prvim evroligaškim trijumfom!

Crveno-beli su pobedili Valensiju 76:73 i stigli do četvrte pobede u Evroligi

  • 7
KK Crvena zvezda - KK Valensija Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su  Valensiju 76:73 (17:19, 20:22, 23:10, 16:22) u utakmici 11. kola Evrolige. Junak trijumfa bio je Lorenco Braun koji je pogodio trojku uz zvuk sirene i doneo crveno-belima četvrti ovosezonski trijumf u elitnom takmičenju.

Braun je meč završio sa 19 poena, Branko Lazić ubacio je 14, a Majkl Odžo i Čarls Dženkins po devet. Sa druge strane Bojan Dubljević postigao je 22 poena, a Vanja Marinković 11.

Posle meča trener Zvezde Dragan Šakota je rekao:

- Nije uobičajeno da počne utakmca sa sat zakašnjenja. Nisam imao iskustvo da bi mogao da savetujem igrače. Imali smo prednost, ali oni imaju iskusne igrače, koji su stigli prednost.

- U modernoj košarci ni 20 razlike nije garant. Imali smo skraćenu rotaciju, ipak, cilj je bio da pobedimo nekako i uspeli smo - istakao je Šakota i objasnio malu minutažu Filipa Čovića.

KK Crvena zvezda - KK Valensija Foto: Marko Jovanović

- Čović se povredio na treningu juče zato je odigrao manje u drugom poluvremenu - rekao je trener Zvezde i nastavio u vezi pripreme ovog meča:

- Ja uvek vidim neku tu pasnost u protivničkim ekipama i ako se opustiš možeš da upadneš u problem. Mi smo se dobro spremali, tražili da igrači igraju maksimalno jer ako tako igraš onda imaš šanse da pobediš - rekao je Šakota.

Video: Ovo su najzanimljiviji momenti Zvezdinog trijumfa nad Valensijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    28. novembar 2019 | 22:44

    Moram da pošaljem duži komentar iako me mrzi da kucam ali ovo sa Covicem je smešna prica, te nemoj ga ubacivati, oteraj ga i bićeš sampion sveta je zaista smešno. Mali Covic je solidan igrač, koji može da igra verovatno u svim najjačim klubovima evrokupa. Pogrešio je protiv partizana ali da mu ćale nije predsednik ne bi ga toliko cimali i svalili sve na njega. Mislim da Sakota mora da shvati da Filipa ne stavlja da rešava utakmice iskljucivo kako bi zadovoljio tu navijačku mediokritetski stranu i umesto toga iskoristi ga kao game changer-a i dodeli mu ulogu specijalca. Prošle godine je bio heroj, ove bi trebalo da bude vojnik u službi zvezde. Dajte Simanicu da igra spolja ljudi upropasti ćete dete, tuzicu vas za silovanje Simanica najvećeg talenta kojeg je Zvezda imala od Stojakovića!

  • Mirko

    28. novembar 2019 | 22:27

    Mozes da pobijedis ako ne budes uvodio covica ko veceras sto nisi

  • Czv forever

    28. novembar 2019 | 22:26

    Za sad trener je ok a za posle ćemo da vidimo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA