≫ 

Partizan gubio pa paklenom serijom uništio Megu: Maestralni Gordić vodio crno-bele do preokreta

Trojkaški obračun pripao je crno-belima

  • 74
KK Partizan Foto: aba-liga.com

Košarkaši Partizana  savladali su na gostovanju Mega Bemaks 98:77 u 10. kolu ABA lige u Hali sportova "Ranko Žeravica", i to, posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini. 

Crno-beli su posle poraza od Budućnosti, slavili u prošlom kolu protiv Krke, dok je Mega u duelu sa Igokeom prekinula niz od 4 uzastopna poraza. Kako je pobeda u ovom susretu, i te kako, značlila i jednom i drugom timu, od samog starta viđena je velika borba na obe strane terena. Mega je imala vođstvo tokom većeg dela meča, ali je maestralni Gordić održavao svoj tim u malom zaostatku, da bi na kraju treće i u poslednjoj četvrtini pokrenuo i veliki preokret crno-belih tokom kojeg je Mega postigla svega 6 poena.

Mega Bemaks, KK Partizan Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Početak susreta obeležila je trojka Birčevića, a onda i serija Mege od 10:0 koja je odmah usledila i koja je domaćima donela bitnu prednost. Partizan je posle samo 3.5 minuta izašao iz bonusa pa je mega što trojkama, što sa bacanja stigla do dvocifrene prednosti. Crno-beli us uz to imali i veliki broj izgubljenih lopti, ali tadaTrinkijeri u igru uvodi u Mozlija i novo pojačanje Redžija Redinga koji stabilizuju igru tima i  sprečavaju da Mega dođe do još veće prednosti.

Vodila je Mega 15:6 posle trojke Simonovića. Ipak, Mozli upisuje novu monstruoznu blokadu koja je pokrenula njegove saigrače i njega.

Video: Blokada koja je obeležila početak meča Mega - Partizan

Mega je nastavila sa odličnim šutem sa distance. Skoro celu drugu četvrtinu imali su prednost od skoro 10 poena. Ipak, proradio je i šut crno-belih, pa su tako Gordić, Volden, a onda i Rašon Tomas trojkama doneli preokret Partizanu. Zanimljivo, do poluvremena Mega je ubacila 9 torjki iz 16 pokušaja dok su crno-beli ubacili 8 trojki iz taokđe 16 šuteva.

Mega Bemaks, KK Partizan Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

U nastavku, viđena je slična igra oba tima kao i u prvom poluvremenu. Mega je odlično šutirala sa distance, Partizan je pratio, ali nije uspevao da osim izjednačenja, dođe do vođstva i okrene meč u svoju korist. Ipak, domaći nisu uspevali da se odlepe i steknu veću prednost, jer je, pre svega raspoloženi Gordić praktično sam poentirao i držao rezultatski priključak svog tima. Tako je bilo sve do 2 minuta pred kraj 3. četvrtine kada sudije sude nesportsku ličnu grešku Megi, pa Mozi sa linije za slobodna bacanja donosi prednost Partizanu, prvu posle početka meča.

U poslednju deonicu ušlo se sa 66:66. Veličković jepogodio trojku, da bi mu se i ostali priključili. Usledila je serija Partizana od 19:3 kojom je meč prelomljen. Igrači Mege su u uvodnih 6 minuta uspeli da postignu samo 3 poena, i upravo je to presudilo ovaj susret. Tako su do kraja crno-beli dodatno uvećali prednost i upisali novu pobedu u ABA ligi.

ABA liga, 10. kolo:

Mega Bemaks – Partizan

dvorana: Hala sportova

sudije: Zamojski, Arsenijević, Mrdak

Mega: Mišković, Atić, Marjanović, Ašćerić, Čarapić, Miljenović, Simonović, Cerovina, Macura, Tanasković, Stanić, Mesiček.

Partizan: Volden, Zagorac, Pejdž, Gordić, Jaramaz, Miletić, Veličković, Birčević, Reding, Janković, Tomas, Mozli.

Mega Bemaks, KK Partizan Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

ABA liga, 10. kolo:

Cibona – Igokea 66:91

20.00 Mega – Partizan

subota:

18.00 Budućnost – Cedevita Olimpija

20.00 Krka – Mornar

nedelja:

18.00 FMP – Crvena zvezda

ponedeljak:

18.00 Primorska – Zadar

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trtoguz

    6. decembar 2019 | 23:29

    Odmeravali snage u prvom poluvremenu a u drugom sklanjalica

  • Sanja

    6. decembar 2019 | 23:30

    Komedija sa ovom Megom.. po ko zna koji put odigraju samo poluvreme i onda naredba sklanjaj se..

  • Ja...RS

    6. decembar 2019 | 21:53

    Eto kmekavci samo zucnite ubuduce o namjestanju veceras ste se pokazali postenjacine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA