≫ 

Srpsko-slovenačka veza "šuri" u Dalasu: Marjanović i Dončić razbijali Pelikanse i sa 50 razlike!

Bobi je pokazao šta ume, Dalas je drugi na Zapadu

  • 13
Pelicans Mavericks Basketball Okafor čuva Bobana Marjanovića, Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su ubedljivo Nju Orleans Pelikanse sa 130:84 u meču odigranom u subotu uveče.

Maveriksi su potpuno deklasirali ekipu koja je pred početak ove sezone usled trejda Entonija Dejvisa doživela popriličnu rekonstrukciju.

Luka Dončić je još jednom dominirao u Dalasu, ali je ovog puta i Boban Marjanović upisao monstruozni dabl-dabl sa 15 poena i 16 skokova pa je za 23 minuta bio drugi strelac svoje ekipe i uopšte na meču.

Dončić je ubacio 26 poena i imao devet asistencija i šest skokova. Na drugoj strani je Džej Džej Redik imao 15 poena, dok su po 14 upisali Brendon Ingram i Džru Holidej.

Pelikansi su tokom prve četvrtine uspevali da drže priključak i ostanu do jednog poseda, u drugoj su poenima Holideja iz polaganja uspeli da povedu sa 38:36 i tada Marjanović stupa na scenu.

Posle promašaja Džalila Okafora i skoka u odbrani, Bobi dobija faul i pogađa oba slobodna bacanja, Džejlen Branson se nadovezuje trojkom, a onda Marjanović sa tri metra pogađa za dva, pa Dalas počinje da se odvaja na osam razlike.

Boban potom ubacuje koš iz odbojke, da bi Set Kari trojkom prebacio deset poena prednosti 51:39 na pet i po minuta do kraja poluvremena. Od tog trenutka se aktivirao i Luka Dončić, a Pelikansi su do poluvremena uspeli da se održe do desetak razlike.

Treća četvrtina je najavila potop i tada je Dončić zakucavanjem prebacio 20 razlike, da bi do kraja tog dela igre Dalas imao neverovatnih 104:66!

Četvrta je mogla da bude puko odrađivanje posla, ali Maveriksi ni tada nisu popuštali "gas", Marjanović i Kari su poenima prebacili 40, a zatim i 50 razlike (130:80) za potpuni debakl Pelikansa koji su pred kraj sa četiri vezana poena tek minimalno ublažili poraz.

Dalas je trijumfom prestigao Denver Nagetse na drugom mestu Zapada sa 16 pobeda i šest poraza, dok je Nju Orleans pretposlednji, 14. u istoj konferenciji sa šest pobeda i 17 poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Milojević urlao na igrače Mege tokom tajm-auta, domaći se raspali u finišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA