≫ 

"Buesa" se poklonila Rakočeviću: Baskonija ukazala najveću moguću čast Srbinu!

Veliko priznanje stiglo za Rakoča za sve što je dao klubu iz Vitorije

  • 3
igor rakočević

foto: twitter/Memes Baskonistas

Velika čast ukazana je srpskom košarkašu Igoru Rakočeviću pre utakmice Evrolige Baskonija - Real Madrid: dres sa brojem osam koji je nosio tri sezone u baskijskom klubu povučen je iz upotrebe!

Igor je branio boje tadašnje Taukeramike od 2006. do 2009. godine, uz dva trofeja za najboljeg strelca Evrolige u tom periodu, ali i tituli prvaka Španije 2008. godine i tri španska Superkupa. Bio je to sasvim sigurno najproduktivniji period karijere aktuelnog potpredsednika KSS, ujedno i trofejni za klub, koji se ovim gestom odužio bivšem beku Zvezde za sve što je dao Baksoniji.

Dres sa brojem osam, isto kao i Serhija Vidala, podignut je pod svodove dvorane "Fernando Buesa" uoči meča Evrolige između Baskonije i Real Madrida, takođe bivšeg kluba Igora Rakočevića.

 

Rakočević je u periodu od 2006. do 2009. godine postao jedan od najboljih strelaca u istoriji kluba iz Vitorije sa ukupno 3.173 poena, uz pet trofeja - po jedan prvaka Španije i Kup kralja, kao i tri nacionalna Superkupa.

Pored Vidalovog i Rakočevićevog dresa, koji je ujedno bio i najbolji strelac Evrolige u tri navrata, do sada je Baskonija takvu čast ukazala samo Pablu Priđoniju

 

Video: Pucanj koji je promenio srpsku košarku: 19 godina od atentata na Harisa Brkića!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    19. decembar 2019 | 23:50

    B R A V O ! 👏🏀🏆

  • Fil

    20. decembar 2019 | 08:22

    Majstor!

  • Milan

    20. decembar 2019 | 02:39

    Drago mi je zbog njega ali realno kad pogledamo nije zasluženo. Samo 3 sezone je igrao tamo. Po meni bar 10 mora da provede u klubu pa da mu se ukaže ovakva čast..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA