≫ 

Napadačka rapsodija Lazića i Davidovca: Zvezda njihovim trojkama demolirala Primorsku!

Nezapamćeno veče dvojice igrača

Foto: ABA Liga / Žiga Mikeli / Koper Primorska

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Primorske u meču 12. kola ABA lige sa 90:78. Zvezda je meč prelomila u dva trojkaška i napadačka naleta, prvo početkom druge četvrtine, a onda u četvrtoj.

Sa dve trojke i ofanzivnim skokom se u tim trenucima istakao Dejan Davidovac koji je doneo svom timu +15 sredinom odlučujućeg perioda u kom je ubacio 11 od svog 21 poena (5/10 za tri)!

Zanimljivo je da je Zvezda do tog trenutka delovala kao da se svojski trudi da gubi lopte i na kraju ih je sakupila čak 18, ali je zato iz igre šutirala besprekorno (13/26 za tri i 56.7 odsto šuta).

Pored Davidovca, najzaslužniji je za pobedu Zvezde bio i Branko Lazić koji je postigao svoj rekord od pet trojki u ABA ligi i 18 poena (5/7 trojke), te Majkl Odžo koji je imao 11.

U skraćenoj rotaciji Primorske, koja se osipa zbog finansijskih problema, Ivan Marinković je prednjačio sa 17 poena, Nejc Barič je imao poen manje, a Luka Vončina i Aleksandar Lazić po 12.

Dejan Davidovac Foto: Marko Jovanović

Trojka na trojku i serija na seriju, tako je otprilike izgledao šuterski obračun Zvezde i Primorske u prvom poluvremenu.

Već u prvom Zvezdinom napadu, Boriša Simanić cepa mrežicu trojkom, ali nedugo posle toga kreću "štucanja" u napadu gostiju.

S druge strane, Luka Vončina i Ivan Marinković su od prvog minuta bili raspoloženi, pa su bilo iz pik end rola, bilo kreacijom Marinkovića poentirali za Primorsku i držali egal Slovenaca.

Prvu četvrtinu je obeležio i čest odlazak igrača Primorske na liniju za slobodna bacanja, sve do poslednjih minut i po kada je domaće krenuo šut.

Branko Lazić Foto: Marko Jovanović

Zvezda je posle ukradene lopte i eurostepa Lorenca Brauna imala prednost od 20:16 došla do prednosti 20:16 i tada je stala.

Trojka Aleksandra Lazića, izgubljena lopta Odža, pa nova kazna - trojka Hodžiža uz faul... Vončina je trećom vezanom trojkom Primorske sa zvukom sirene za minut i po potpuno nokautirao igrače Zvezde koji nisu znali šta ih je snašlo.

Primorska je bila u seriji od deset poena i vodila je šest 26:20 na isteku prvih deset minuta.

Dragan Šakota Foto: Marko Jovanović

Branko Lazić je očigledno pustio ruku poslednjih meseci, pa sve češće pokušava sam da kreira i uspeva da pogodi spolja, Daejan Davidovac je bio standardno "hladan kao špricer", a poenterski se priključio i Čarls Dženkins.

Svako od spomenute trojice je igrao važnu ulogu u preokretu Zvezde na startu druge deonice.

Ali imao je i Nikola Jovanović. Počeli su da se hvataju ofanzivni skokovi pod košem ekipe iz Kopra, što je olakšalo Beograđanima da i sami uđu u šut...

Foto: ABA Liga / Žiga Mikeli / Koper Primorska

Marko Jagodić Kuridža ubacuje prve poene na debiju za Zvezdu protiv bivšeg kluba za 29:24. Hodžić ubrzo baca spekatakularan alej-up za Aleksandra Lazića, a Primorska je u napadačkoj rapsodiji u 12. minutu utakmice.

Tada kreću trojke Zvezde. Nanizali su ih Davidovac i Lazić, priključio se i Dženkins, a crveno-beli su napravili seriju 12:0 i do sredine drugog perioda vodili 39:33.

Dženkins je potom vezao pet brzih poena, a Zvezda je na poluvreme otišla sa deset razlike i mnogo bolje raspoložena.

Čarls Dženkins, Džejms Gist Foto: Marko Jovanović

Takvo raspoloženje je dodatno podigao Branko Lazić sa dve uzastopne trojke u nastavku.

Prvu je pogodio sa čak deset metara na isteku lošeg napada Zvezde, a do sredine trećeg perioda je imao i lep prodor posle finte na šutu za tri. Tada je oborio i rekord sezone, pošto je prethodno najviše ubacio Mornaru - 13 poena.

Nije mu mnogo trebalo pa je oborio i svoj rekord u ABA ligi po broju trojki ubacivši petu za 64:53, u trenucima kada se Zvezda branila od naleta domaćina koji je prišao na samo tri poena zaostatka.

Početak četvrte četvrtine je bio krajnje nezanimljiv, jer u prva tri minuta niko nije mogao ništa da pogodi, sve dok se nije raspucao spomenuti Davidovac. Trećom, četvrtom i petom trojkom je ponovo vratio svom veliki plus, a Zvezda je do kraja lagano očuvala prednost i pobedila.

Ovo je ekipi Dragana Šakote sedma pobeda u 12 utakmica, pa sada Zvezda zauzima šesto mesto u ABA ligi. Ispred je na petom mestu upravo Primorska koja ima skor od osam pobeda i četiri poraza.

Četvrta četvrtina:

Foto: ABA liga / Koper Primorska / Žiga Mikeli

40. minut - Boriša Simanić dobija faul i pogađa oba slobodna bacanja, Primorska ublažava poraz trojkom Vončine i horogom Bariča - na kraju 90:78.

39. minut - Polaže Barič u koš i smanjuje zaostatak Primorske na minut i 50 do kraja - 88:73 za Zvezdu.

38. minut - Precizan za dva Bili Beron, Barič neprecizan spolja, Zvezda rešava pitanje pobednika - 88:71.

37. minut - Peta trojka Davidovca, 11 poena samo u četvrtoj četvrtini - 86:71.

36. minut - Nema šeste trojke Lazića za Zvezdu, ali Hodžić u tranziciji ubacuje svoju trojku - 83:69 za Beograđane.

35. minut - Četvrta trojka Davidovca! Prvo je Beron promašio spolja, Davidovac je uhvatio ofanzivni skok i u nastavku akcije se on podigao na šut - 81:66 za crveno-bele.

34. minut - Davidovac gubi lopte, ali pogađa za tri, treća trojka za Dejana (75:64). Uzvraćaju brzo igrači Primorske preko Bariča, ali poentira i Odžo uz faul - 78:66 za Zvezdu.

33. minut - Dimec opet pod faulom i oba puta neprecizan sa linije.

32. minut - Lepo fintira Davidovac i pogađa sa vrha kapice - 72:64 vode crveno-beli. Izgubili su do sada čak 17 lopti.

31. minut - Dimec se bori pod košem i ne daje prvo slobodno bacanje posle faula, ali pogađa drugo - 70:64.

Treća četvrtina:

30. minut - Dimec ubacuje jedno od dva bacanja (66:63), pa Davidovac pod košem pronalazi Odža (68:63). U međuvremenu je Nikola Jovanović napravio peti faul za samo osam minuta na parketu. Dženkins u poslednjoj sekundi naskače sa poludistance za dva i vraća koliko-toliko komfora Zvezdi koja vodi - 70:63.

29. minut - Nekoliko izgubljenih lopti Zvezde, trojka Aleksandra Lazića i priključak Primorske - 66:62 za Zvezdu.

28. minut - Jovanović pravi prekršaj nad Dimecom, svoj četvrti, pa Primorska smanjuje zaostatak slobodnim bacanjima, ali Zvezda penalima Davidovca vraća devet poena prednosti - 66:57.

27. minut - Peta trojka Lazića i njegov rekord u ABA ligi! Kapiten Zvezde vraća trojku Kosiju (64:53), ali Barič flouterom opet spušta ispod deset razlike - 64:55 vodi Zvezda.

26. minut - Braun ostavlja loptu Simaniću za lake poene iz reketa, Kosi daje drugu trojku preko Boriše koji je zaspao u odbrani - 61:53.

25. minut - Vončina nastavlja da asistira, Marinković da pogađa na obruču - 59:50 za Zvezdu.

24. minut - Lazić fintira na šutu za tri, pa ide do koša i ubacuje nove poene, strašno napadačko veče za kapitena Zvezde - 59:48.

23. minut - Kombinuju Lorenco Braun i Odžo, centar Zvezde polaže u obruč (57:43), pa trojku ubacuje Kosi - 57:46 za goste.

22. minut - Četvrta trojka Lazića posle slobodnih bacanja Primorske! Crveno-beli vode 55:43.

21. minut - Vončina fantastično pronalazi Marinkovića iza leđa i Primorska postiže prve poene u trećoj četvrtini. Lazić kruniše loš napad Zvezde trojkom sa deset metara - 52:41.

Druga četvrtina:

Branko Lazić Foto: Marko Jovanović

20. minut - Pogodak za Primorsku, Marinković malo "gasi požar" u napadu svog tima (49:39). Novi faul Jovanovića, ovog puta u napadu, Aleksandar Lazić gubi loptu u reketu, a Zvezda dobija prvo poluvreme 49:39.

19. minut - Težak er bol Aleksandra Lazića, Jovanović i Branko Lazić se bore na ofanzivnom skoku posle promašaja Davidovca na drugoj strani i Jovanović pravi faul. Primorska to ne koristi, a Čović na drugoj strani u prodoru dobija faul - 49:37 za crveno-bele.

18. minut - Marinković poentira posle pasa Dimeca, a onda brzinskih pet poena Čarlsa Dženkinsa, prvo dvojka, pa pogodak za tri i prva dvocifrena prednost Zvezde - 47:37.

17. minut - Dimec iz reketa, pa još jedna trojka Beograđana i to Branka Lazića (42:35). Jovanović je zatim uhvatio ofanzivni skok posle dva promašaja sa slobodnih bacanja Davidovca, ali to ništa nije dnelo crveno-belima.

16. minut - Dženkins, pa Odžo, rastu i serija i prednost Zvezde - 36:31. Prekinuo je seriju Barič, a onda je još jednu trojku postigao Dejan Davidovac - 39:33 vode crveno-beli.

Foto: ABA Liga / Žiga Mikeli / Koper Primorska

15. minut - Lazić dobija faul Vončine, pa pogađa trojku! Zvezda preokreće serijom 10:0 - 34:31 za goste iz Beograda.

14. minut - Trojka Davidovca i već druga asistencija za centra Nikolu Jovanovića, Zvezda ima priključak (31:30).

13. minut - Čović fauliran i polovičan sa linije penala (31:25). Ofanzivni skok Zvezde u narednom napadu i asistencija Jovanovića za zaboravljenog Davidovca pod košem - 31:27.

12. minut - Jagodić-Kuridža upisuje prve poene u dresu Zvezde protiv doskorašnjeg kluba, ali onda spektakularan alej-up za Lazića od Hodžića - 31:24 za domaće.

11. minut - Precizan Čović, prekida seriju domaćih, ali samo nakratko - Lazić ubacuje trojku preko ruke i na isteku napada - 29:22 za Primorsku.

Prva četvrtina:

Foto: ABA Liga / Žiga Mikeli / Koper Primorska

10. minut - Trojka Aleksandra Lazića za Primorsku, Odžo gubi loptu jer je stajao tri sekunde u reketu. Hodžić potom daje novu trojku uz faul Dobrića - veliki preokret Primorske 23:20. Gde je druga, tu je i treća - pogodak spolja Vončine sa zvukom sirene i treća trica Primorske za samo minut i 15 sekundi, serija 10:0 i vođstvo 26:20!

9. minut - Lazić, pa Barič na liniji bacanja. Ako nisu poeni Marinkovića iz reketa, onda su iz slobodnih bacanja (18:16). Lorenco Braun krade loptu i trči kontru pa posle eurostepa vraća četiri poena prednosti - 20:16 vodi Zvezda.

8. minut - Ofanzivni skok Odža posle promašaja Brauna. Zakucava Zvezdin centar pa kupi promašaj Primorske za tri - 18:14 za crveno-bele.

7. minut - Ivan Marinković nezaustavljiv za crveno-bele! Pod košem mu za sada niko ne parira pa dvojkom drži priključak za protivnikom - 16:14.

6. minut - Poeni sa linije penala za Bariča, pa onda mini-serija Lorenca Brauna od pet poena. Prvo trojka, a onda i poludistanca - 16:11 za Zvezdu.

Dragan Šakota, Čarls Dženkins Foto: Marko Jovanović

5. minut - Novi poeni Marinkovića, odlično igra na početku meča, ali i Beron ne greši posle dodavanja Brauna (9:9). Boriša Simanić se izborio za ofanzivni skok, poentirao uz faul i vratio prednost Zvezdi - 11:9.

4. minut - Novi poeni Vončine, ovog puta je uz čeonu liniju prošao do drugog obruča, tanko deluje za sada odbrana Zvezde. Novi pogodak Berona - 7:7.

3. minut - Beron ne pogađa trojku, ali mu se vraća lopta i onda završava akciju na obruču - 5:5.

2. minut - Lepo se snalazi Marinković u rolingu pod košem, Braun ne pogađa, a to kažnjava sa poludistance Vončina - 5:3 za Primorsku.

1. minut - Marinković hvata loptu u podbacivanju i već u prvom napadu na meču dobija faul Kuzmića na šutu (1:0). Prve poene za Zvezdu iz ugla ubacuje Boriša Simanić trojkom - 3:1 za Zvezdu.

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    23. decembar 2019 | 20:16

    Meni su najsmesniji ovi navijaci Partizana ,oni sve znaju koliki ko ima budzet koliko kostaju igraci treneri,samo ne znaju koliki je njihov budzet ,koliko kosta trener ,koliko kostaju igraci ,koliko duguju,podsecaju me na one zene alapace koje znaju sve sta se desava u komsiluku samo ne znaju kod njih u kuci sta je.Jadni ste i bedni.

  • supergnu

    23. decembar 2019 | 23:13

    Ovi grobari su cudo brate. Vise ih boli kad mi dobijemo nego kad njih deru sa pola snage...😂😂😂🐑🐑🐑🐒🐒🐒😎😎😎

  • SrbskiBek

    23. decembar 2019 | 20:15

    Citam komentare ovih" bolesnika"..kazu ..namesteno !!( i ovo) A ako izgube od buducnosti ..to ce biti "samo zbog sudija " !!??? Jbte.ljudi su ozbiljno flipnuli !!?? Oni su usli u "film" zeljka pantica !!?? Vise ih je na zvezdinim vestima nego srba !????????,,??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA