≫ 

Stigla potvrda sa Malog Kalemegdana: Vladimir Štimac je novi igrač Crvene zvezde

Štimac se po treći put vratio među crveno-bele

  • 31
Vladimir Štimac Foto: Crvena zvezda

Bivški reprezentativac Srbije i doskorašnji košarkaš Fenerbahčea Vladimir Štimac novo je pojačanje Crvene zvezde. 

I prethodnih dana najavljeno je da će borbeni centar po trći put doći na Mali Kalemegdan, a sada je zvanična potvrda stigla i iz kluba.

Tridesetdvogodišnji centar, visok je 210 centimetara, potpisao je sa klubom ugovor do kraja sezone, a u tim za nastavak takmičarske sezone 2019-2020 donosi dobro poznate kvalitete: ogromno iskustvo, kvalitet u igri ispod koša, veliku energiju i ljubav prema klubu čiji je navijač od malih nogu.

Tokom bogate karijere igrao je za Žalgiris, Ventspils, Crvenu zvezdu, Nimburk, Unikahu, Bajern i Estudijantes, kao i za najveće i najznačajnije turske klubove EFES, Banvit, Bešiktaš i Fenerbahče.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio duplu krunu 2016. godine (ABA ligu i prvenstvo Srbije) i igrao TOP 8 fazu Evrolige, a sa reprezentacijom Srbije osvojio je čak sedam medalja. Kao član mlađih selekcija četiri zlatne medalje, a sa seniorskim timom 3 srebra, uključujući Olimpijske Igre u Riju, i na EP 2017.godine u Turskoj.

Novi centar Crvene zvezde prvi nastup u dresu sa brojem 91 upisaće u petak na gostovanju ekipi Zenita u okviru 16.kola Evrolige.

Crveno-beli su i preko društvenih mreža poželeli dobrodošlicu košarkašu.

(Telegraf.rs/Crvena zvezda)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DLZ

    25. decembar 2019 | 17:48

    Borben,timski igrac igra srcem,losa strana tanko kosarkasko znanje,dobar za 7 ,8 min igre ...ipak ljudina jer uvek igra za tim...sportski pozdrav od Grobara.

  • Bojan FCRS

    25. decembar 2019 | 18:09

    Veliko srce imas ŠTIMARO, dobro došao kući! 💪

  • 🦂

    25. decembar 2019 | 17:13

    Glodari se uspaničili pa nas zovu FMP 1 ili FMP 2 a nisu još svesni da će mo i njih da kupimo i napravimo FMP 3. Čim nas oni komentarišu znači da smo napravili odličan posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA