≫ 

Radije bih bio sa porodicom za Božić: Jokić pričao o Ol-staru, pa gospodski i o majstoru Dončiću

Srpski košarkaš Nikola Jokić rekao je da je vreme provedeno sa porodicom za Božić dragoceno, osvrnuo se na utakmicu sa Atlantom, predstojeći Ol-star vikend i utakmicu sa Dalas Maveriksima

  • 2
Foto: Printscreen Youtube

Njegovi Denver Nagetsi su u noći između ponedeljka i utorka pobedili Atlanta Hokse 123:115, a  Jokić je ubacio rekord karijere od 47 poena, a uz to je imao i osam skokova i pet asistencija.

- Sviđa mi se pobeda jer smo bili nekonstantni. Zato je pobeda bila bitnija nego moj rekord karijere. Da, bio sam agreisvan, pogađao sam mnogo, ali je pobeda bitnija - izjavio je Jokić posle meča.

Odgovorio je i na konstataciju novinara da je u Srbiji pravoslavni Božić i naveo kako bi rado bio sa porodicom. Raspored utakmica u NBA ne dozvoljava nikom od igrača takav luksuz.

- Da, to ume da bude posebno. Lepa je to stvar, radije bih otišao i bio sa porodicom, ali to je...

Kaže da ne žali za time što nije upisao okruglo 50 poena, pošto su mu za to falila samo tri poena.

- Ne, ni najmanje. Imao sam svoju šansu, ali sam promašio slobodna bacanja tako da je to moja krivica - kazao je Jokić.

Opisao je da kod njega štošta zavisi od toga kako "mu krene" utakmica i prati ritam. Zbog toga nije očekivao od početka da će dominirati.

- Bio je i Bartonov rođendan i rekao nam je: Niko mi neće upropastiti rođendan. I bio je u pravu, igrao je odlično, ubacio je 28 poena, devet skokova i pet asistencija, to je nešto - istakao je Jokić.

Na pitanje koliko mu znači to što se opet nalazi u konkurenciji za drugi ol-star nastup, Jokić kaže da svakako ima svoju draž.

- Mislim da to što ste Ol-star znači jer ste u blizini superzvezda. Prošle godine je tamo bio Dirk i onda smo imali neke džempere sa zvezdicama. Ja sam na leđima imao jednu zvezdicu, a on otprilike 27! Tako da, znači mnogo, naravno - objasnio je Jokić, koji je potom uputio nekoliko komplimenata na račun slovenačkog košarkaša Luke Dončića.

- On je ol-star, igra nestvano. Prosečno ima 29 poena i po devet skokova i asistencija i nivo na kom on igra je nešto specijalno. Pogotovo jer ga znam, on je, da tako kažem iz mog kraja. Igra dobro, ali se nadam da ćemo mi pobediti sutra, to jest da će oni izgubiti - rekao je Jokić.

Video: Jokić prošao kroz odbranu Kingsa kao Mojsije kroz Crveno more

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA