≫ 

Šta im se desilo: Pistonsi trejdovali jednog od najjačih centara na svetu za osrednje likove

Neviđen kiks ili promišljenost?

  • 0

Košarkaš Detroit Pistonsa i jedan od najboljih centara NBA lige Andre Dramond prelazi u Klivlend Kavalirse, javljaju američki mediji.

Detroit je Dramonda praktično poklonio Klivlendu jer je zauzvrat dobio Brendona Najta (4.9 p, 1.3 sk, 1.9 as, 29.7% trojke) i Džona Hensona (5.0 p, 3.9 sk, 1.5 as, 19.4% za tri) uz još jednog pika druge runde drafta.

Zanimljivo je da je pre samo nekoliko meseci, u oktobru, vlasnik franšize iz "grada motora" Tom Gors rekao da je prioritet organizacije da zadrži upravo Dramonda.

- Znamo koliko smo posvećeni jedni drugima. Rekao sam to mnogo puta, on je veoma potcenjen na mnogo načina za ono što radi. Što se same kulture ekipe tiče, odličan je za tim jer mu je stav uvek bio na mestu, a lepo je bilo i gledati ga kako raste jer sam ga prvi put video kad je imao 18 godina - naveo je Gors.

Dramond, bar finansijski do sada doduše nije bio potcenjen jer mu je pre odlaska iz Detroita ostala još godina garantovanog ugovora uz opciju za sezonu 2020/2021.

Ta sezona bi vredela 28.8 miliona dolara, a Pistonsi su rešili da se oslobode jednog od svojih najboljih igrača iako sa 26 godina tek ulazi u igrački "prajm", odnosno vrhunac.

Blejk Grifin, skuplje rešenje, ima opet problema sa povredama i možda je završio sezonu, pa je Detroit nameravao da trgovinom za Dramonda dobije zalog za budućnost.

Međutim, zbog toga ostaje čudna odluka da se trguje za prosečne igrače u Najtu i Hensonu, uz malu verovatnoću da će iz druge runde skorije izaći igrač profila Nikole Jokića ili Drejmonda Grina.

Dramond je inače tokom sezone beležio do sada 17.8 poena i uz sve mane koje ima na šutu sa distance, hvatao čak 15.8 skokova po meču i imao 2.8 asistencija.

Video: Drugi dan tuge za Kobijem na utakicama NBA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA