Ključna borba za plej-of ABA lige: Šta se dešava ako Zvezda pobedi Mornar, a šta ako izgubi u Baru?

Izuzetno bitan meč za obe ekipe

  • 86
KK Crvena zvezda Lorenco Braun u duelu protiv košarkaša Mornara; Foto: MN Press

Crvena zvezda gostuje Mornaru iz Bara od 18 časova u meču 19. kola ABA lige, u kojem je ulog ogroman - mesto u plej-ofu regionalnog takmičenja!

Crveno-beli trenutno imaju 12 pobeda i 6 poraza (računajući i onaj od 20:0 protiv Budućnosti zbog neodlaska u Podgoricu na meč), dok Mornar ima pobedu manje i eventualnim trijumfom bi zakomplikovao situaciju na tabeli.

Ukoliko Zvezda pobedi, gotovo sigurno će obezbediti plej-of i otpisaće Mornar koji više neće moći da je ugrozi (dve pobede više i bolji međusobni skor), a u direktnom duelu bi odlučivala sa Cedevitom ko će biti 3. ili 4. na tabeli.

Ono što Zvezdi ide u prilog, jeste podatak da je u prvom meču savladala Mornar sa 23 razlike. Tada je viđena i situacija na kraju meča koja je podigla tenzije između dva kluba. Zbog koša koji je Zvezda postigla na kraju utakmice, trener Barana, Mihajlo Pavićević, bio je besan na konferenciji i govorio je da "više nijedan navijač Zvezde neće doći u Bar".

Zbog ubedljive pobede u Beogradu, Zvezda i u slučaju eventualnog poraza može da bude mirna kada je u pitanju međusobni duel sa Mornarom, jer će imati bolju koš razliku. Osim ukoliko Mornar ne pobedi razlikom od 24 ili više poena, što i zvuči nezamislivo.

Jedan od ključnih mečeva za plasman u plej-of ABA lige Zvezda igra večeras (18.00) u rasprodatoj barskoj Topolici. Čeka je Mornar, naošten da je pobedi i stigne je na tabeli. Kec je 3,05, a dvojka na Zvezdu 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mornar - Zvezda.

KK Crvena zvezda - KK Partizan Ukoliko pobede, košarkaši Zvezde će faktički obezbediti mesto u plej-ofu; Foto: Marko Jovanović

Međutim, onda već u sledećem kolu ima težak meč protiv Cedevite Olimpije, kojoj takođe "gori pod nogama" za plej-of i onda bi Zvezda imala imperativ pobede i ne bi smela da kiksne ni tada, ni u poslednja dva kola protiv FMP-a u gostima i Zadra na svom terenu. U suprotnom, mogla bi da ostane bez plej-ofa.

Ne treba zaboraviti i da Mornaru odmah posle Zvezde dolazi duel protiv Budućnosti u Podgorici, dok treći tim koji je u borbi za plej-of, Cedevita Olimpija posle gostovanja Zvezdi dočekuje Budućnost i ima najteži raspored do kraja regularnog dela ABA lige.

Zato je za Zvezdu od izuzetno velike važnosti da pobedi utakmicu u Baru i da faktički reši pitanje plasmana u plej-of.

Raspored Zvezde u poslednja 3. kola

KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos Košarkaši Crvene zvezde; Foto: Marko Jovanović

20. kolo: Crvena zvezda - Cedevita Olimpija

21. kolo: FMP - Crvena zvezda

22. kolo: Crvena zvezda - Zadar

Raspored Mornara u poslednja 3. kola

KK Mornar, KK Crvena zvezda Foto: Mornar/MEDIA Pro

20. kolo: Budućnost - Mornar

21. kolo: Mornar - Krka

22. kolo: Mega - Mornar

Raspored Cedevite Olimpije u poslednja 3. kola

20. kolo: Crvena zvezda - Cedevita Olimpija

21. kolo: Cedevita Olimpija - Budućnost

22. kolo: Krka - Cedevita Olimpija

Video: Pogledajte kako je Zvezda iznervirala ekipu Mornara poslednjim košem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гидри

    10. februar 2020 | 13:38

    Свим мрзитељима Звезде само једна порука. Сачекајте прво крај регуларног дела, па ако се она не пласира, онда се радујте, а ако се пласира, опет сачекајте крај плеј офа... Можда се прерано радујете.. Зар вам је драже да се пласира Будућност или било који тима који није из Србије? Запамтите да је мржња болест која убија полако, тихо и дуго... Лично, заиста не волим Партизан, али га и не мрзим, већ поштујем... Знате, док се ми глођемо и вређамо, ти исти момци одиграју, победе или изгубе, па оду заједно на пиво.. Или грешим, тако је било бар некада, из личног искуства говорим.. Поздрав за све навијаче наших клубова..

  • Gigo RS

    10. februar 2020 | 14:54

    Zacudjujuce je da se Zvezdi stavlja imperativ pobjede, navodno ako izgubi nece u play off. Kao Zvezda ce jos koju da izgubi a drugi ce sve da dobiju. Ko je ovde evroligaš? Ja kao Zvezdaš navijam da danas izgubimo, grobare na kratko da obradujemo, a onda u polufinalu metla. Samozvana institucija ce opet biti osvajač ničega!

  • Delije - Sever

    10. februar 2020 | 12:20

    Partizan - Cedevita i Zvezda - Budućnost , ona će biti završena pobedama Srpskih klubova 3:1 , finale Zvezda - Partizan 3:1 i to je to ... Biće plakanja od Podgorice do Humske , ne toliko u Ljubljani ali šta da se radi kada smo najjači .. jednostavno ova 3 tima nemaju tu snagu i kvalitet da dobiju Zvezdanu na potencijalnih 5 utakmica ... Billy forever & Izadji mala ft Nebojša Dr. Čović 🐈🥇

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA