≫ 

Bertansu izmakla titula najboljeg brzog trojkaša NBA, trofej posle drame uzeo prvi strelac Kingsa!

Napeto je bilo u finalu, Badi Hild poslednjim šutem "oteo" pobedu Devinu Bukeru iz Finiksa

  • 4
badi hild

Foto: Tanjug/Ap

Bek Sakramento Kingsa Badi Hild pobednik je tradicionalnog trojkaškog obračuna na "ol-star" vikendu u Čikagu, koje je i predigra za udarni događaj koji sledi dan kasnije, utakmicu svih zvezda najjače lige. 

U dramatičnom obračunu, šuter sa Bahama je tek za poen bio ispred košgetera Sansa Devina Bukera, koji je u finalnoj seriji ubacio 26 poena i tako postavio visku lestvicu pred saigrača naših Bogdanovića i Bjelice.

Ipak, ovaj je pokazao vrhunsku preciznost, nizao je šuteve, a kako je vreme odmicalo uzbuđenje je raslo, da bi vrhunac dostiglo kada je Hild krenuo da uzima lopte sa poslednjeg "reka" gde je poređao "šarene" lopte koje donose dva poena.

Promašio je samo jedan šut iz ćoška, a tek mu je poslednji doneo prevagu nad Bukerom što je Hild i te kako burno umeo da proslavi.

U najužoj konkurenciji za titulu bio je i bivši košarkaš Partizana Davis Bertans, koji u finalu, gde je zabeležio 22 poena, nije uspeo da ponovi, ili poboljša, učinak iz prethodne serije u kojoj je zablistao sa 26 pogodaka.

Nanizao je Letonac tada samo poen manje od Bukera i Hilda, koji su sa kvalifikacionih 27 krenuli u odlučujući okršaj koji je rešen bukvalno poslednjim šutem.

badi hild

Foto: Tanug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    16. februar 2020 | 15:23

    Pa zar Bogdan nije najbolji trojkas sa procentom 15 posto za 3? Ahhaha

  • LL

    16. februar 2020 | 13:01

    Ovi sa ESPN-a treba da angažuju Edina da prenosi, čovek je jednostavno doktor košarkaških prenosa.

  • Djuka

    16. februar 2020 | 13:27

    Trojka Bertans time out Radonjic....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA