Barselona posle preokreta slavila u Atini, trijumf Makabija u Valensiji

Tim Svetislava Pešića napravio ključni preokret u poslednjoj deonici

  • 0
Ronalds Smits Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Barselone pobedili su Panatinaikos u "OAKA Areni" sa 92:81 na teškom gostovanju u 25. kolu Evrolige, dok je Makabi takođe slavio na gostovanju u Valensiji sa 85:82.

Bili su Katalonci sedam poena u minusu nakon prvog poluvremena, ali su u trećem uspeli da spuste razliku na samo dva poena.

Ključni preokret desio se u poslednjih 10 minuta kada su potpuno razbili domaćina (12:25) i upisali zaslužen trijumf.

Mirotić odličan sa 20 poena i devet skokova, pratili su ga Higins sa 17 poena, 15 je dodao Dilejni, dva manje ubacio je Abrines.

Panatinaikos je predvodio Papajanis sa 14 poena, 13 je dodao Fredet, 12 je ubacio Papapetru, dok je dabl-dabl upisao Nik Kalates, 10 poena i 11 asistencija, tri skoka su mu falila za tripl-dabl.

Tesno i neizvesno je bilo do samog kraja i u Valensiji, ali su Skoti Vilbekin i Tajler Dorsi pogađali trojke u ključnim trenucima, te su u finišu slomili rivala i upisali trijumf.

Svetislav Pešić Foto: Marko Jovanović

Vilbekin je meč završio sa 20 poena, pola koša manje dodao je Dorsi, 12 je ubacio Hanter (9sk), 11 je dodao Elajdža Brajant, dvocifren sa 10 i mladi Avdija.

Kod Valensije 19 poena Dublkjevića, 12 je dodao Ndur, dvocifreni i Labejri sa 11, kao i San Emeterio i Kolom (9as) sa po 10 poena.

Evroliga:

petak:

Crvena zvezda - CSKA 81:86

Bajern Minhen - Anadolu Efes 63:88

Panatinaikos - Barselona 81:92

Valensija - Makabi 82:85

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA