≫ 

Simonović o porazu: Nije strašno, izgoreli smo od prevelike želje, važno da smo Finsku dobili

Najiskusniji košarkaš Srbije ne pada u očaj zbog poraza od Gruzije u kvalifikacijama

  • 4
Marko simonović Foto: Telegraf.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije neočekivano je poražena od Gruzije u meču kvalifikacija za Evrbasket 2021. godine. I mada poraz nije tragičan, jer nam se ne računa u konačnom plasmanu (Gruzini se kvalifikovali kao jedan od domaćina), tera na opomenu pred nastavak i duele sa Finskom i Švajcarskom koji su daleko važniji za ishod.

Takav utisak sa meča nosi najiskusniji igrač ovog tima Marko Simonović.

- Teška utakmica, mislim da smo se dosta ispraznili protiv Finske, a i pre toga su momci igrali kupove. Dosta je teško na početku, tek smo se okupili... Jednostavno, treba da se upoznamo, da upoznamo sistem novog selektora  Ništa strašno, izgubili smo, ali ništa strašno. Mnogo bitnija je bila Finska od ove utakmice, kao što i sami znate. Ali, eto, kažem, malo neiskostvo, malo želja da se dokažemo i pokažemo, su doprineli porazu. Zato smo malo blokirali u nekim situacijama. Pravili smo neke greške koje obično ne pravimo. Stvarno ništa strašno, bitno da smo dobili Finsku, idemo dalje...

Pozitivne strane u porazu?

- Činjenica da je energija sjajna, da ima velikog kvaliteta, da je jako velika želja, da svi žele da igraju i daju maksimum, to je najbitnije. Te greške će vremenoim da se otklone, rešićemo sve te neke stvari. Prevelika je bila želja da igramo pred domaćom publikom, da dobijemo

Simonović je ushićen zbog ponovnog poziva u nacionalni tim.

- Sjajno je zaista bilo ovih sedam dana. Rad sa selektorom i svim tim momcima je sjajan, i nisam se pokajao što sam se vratio, jako mi je bilo prijatno. Zaista je lepo biti deo ove ekipe. Svima želim sreću u nastavku sezone, posle ćemo videti kako ćemo dalje, za leto.

Kakav je osećaj biti najiskusniji?

- Ja sam najiskusniji već pet godina. Grlo me nešto boli pa nisam mogao da im kažem dve-tri reči u svlačionici - uz osmeh će Simonović, uz još jedan osvrt na meč.

- Poraz nije ništa strašan. Dobra utakmica, šteta što nismo pobedili, ali mislim da ima mnogo dobrih stvari i da će to tek da dođe. Polako, korak po korak, biće to sve bolje i bolje, kad bude trebalo.

Da li misliš da je odbrana podbacila možda u drugom poluvremenu?

- Ne, mislim da je odbrana dobra, ali iz prevelike želje pravili smo banalne greške. Ispadali smo na prvi pas u želji da presečemo loptu daleko od koša, sve to je iz prevelike želje bilo.

(M.LJ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrvoje

    23. februar 2020 | 20:29

    Nista strasno 😂😂😂😂

  • Dejan

    24. februar 2020 | 02:52

    Ujka, pali sa srpskih sajtova, pogotovu, ka vas u kosarci deremo svaki put...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA