≫ 

Partizan "stotkom" overio prvo mesto ABA lige, Megi sledi žestoka borba za opstanak

Crno-beli pitanje pobednika rešili u finišu treće četvrtine

Košarkaši Partizana pobedili su Megu u poslednjem meču 21. kola ABA lige rezultatom 102:88 824:22, 19:20, 32:24, 27:22) i, nakon kiksa Budućnosti u Ljubljani, overili su prvo mesto na kraju ligaškog dela ABA lige!

Mega će, s druge strane, voditi grčevitu borbu za opstanak u poslednjem kolu s obzirom na to da imaju skor 6/15 isto kao i Zadar i Krka. Doduše, uz bolji međusobni skor od oba tima.

Mega u poslednjem kolu čeka Mornar kom pobeda treba za 4. mesto i polufinale sa Partizanom, Krka čeka Cedevitu Olimpiju kojoj za to 4. mesto, osim pobede, treba i poraz Mornara, dok je pred Zadrom teško gostovanje Zvezdi.

Crno-beli su pitanje pobednika rešili u finišu treće četvtine kada su, pose rezultatske klackalice, otišli na +11. Pokušala je Mega po ko zna koji put da se vrati, ali je na tri minuta pre kraja Angola odveo Partizan na +13.

Angola je bio među trojicom najefikasnijih igrača Partizana sa 16 poena, a isto toliko dodali su Pejdž i Gordić. Zanimljivo, američki plej je u jednom trenutku šutirao trojke pet od pet.

A kada već pominjemo trojke, dodaćemo da je Partizan imao sjajno šutersko veče i ubacio ih je 15 od 28. Ni Mega nije zaostajala puno i ubacili su 12 od 25.

KK Partizan, KK Mega Foto: MN Press

Mekadu je u redovima Partizana imao 13 poena i dva odlična zakucavanja, dok su Mozli i Jaramaz dodali po jedan manje. Vredi pomenuti i mladog Uroša Trifunovića sa sedam poena, ali i onim zakucavanjem u finišu meča.

Što se tiče Mege, Peri je imao 21 poen i osam asistencija. Simonović je ubacio 17, uz tri trojke iz četiri pokušaja, Ašćerić je ddoao 16, cerovina 12, a Mišković 10.

Partizan se dosta mučio u prvom delu s obzirom na to da se Mega vraćala na svaku osetniju prednost. Jednom je ona iznosila sedam, drugi put osam razlike, ali se izabranici Dejana Milojevića nisu predavali i imali su šut za vođstvo na poluvremenu koji peri nije iskoristio (43:42).

KK Partizan, KK Mega Angola je ubacio 18 poena Foto: MN Press
KK Partizan, KK Mega Peri je bio najbolji u redovima Mege Foto: MN Press

Pomenuti igrač je u 23. minutu pogodio trojku za 50:49 u korist Mege, ali je Partizan za četiri minuta stekao dvocifrenu prednost. Pejdž je ubacio petu trojku, Mozli pogodio 2+1, da bi Gordić još jednom trojkom odveo crno-bele na 69:58.

Peri i Simonović su u 33. minutu serijom 6:0 vratili Megu na 79:74, ali to je bilo sve. Gordić ubacuje još jednu "tricu" i to je praktično bio kraj.

Cibona - Partizan

Primorska - Igokea

Krka - Cedevita Olimpija

Crvena zvezda - Zadar

Mega - Mornar

Budućnost - FMP

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Mega i Partizan tri četvrtine egal, a onda je usledio potop domaćih u finišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mbappe

    9. mart 2020 | 23:10

    Pa nije Trinky Covke pa da namesta, u pocetku sam zelio da ih pustimo al kad se bolje razmislim ma gazi bre i osiguraj prvo mesto, i onda cuvaj tim za eurokup, lepo bi bilo i cibonu dobiti, al ne znaci nista ni njima ni nama..

  • Coa

    9. mart 2020 | 22:53

    Pa ljudi ovo je sport. Neka pobedi bolji. A to što su navijači Zvezde navikli na te trange frange...

  • Darija Grobarka

    9. mart 2020 | 22:58

    Neka se spremi komsinica ako prodje pakao Morace sto cisto sumnjam !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA