≫ 

Durenta ćemo ipak gledati ove sezone na parketu? Navijači Netsa sad navijaju da se NBA nastavi junu

Prva zvezda Bruklina u punom trenažnom procesu, čeka se "zeleno svetlo" lekara

  • 0
kevin durent foto: youtube/house of higlights

Epidemija korona virusa koja je zahvatila svet nije zaobišla ni NBA ligu, koja je stopirana kao uglavnom i sva takmičenja, uz neizvesnost koja sada vlada oko nastavka lige. Nikome od aktera takmičenja nije u interesu dugo odlaganje, mada ima ekipa kojima bi upravo pauza bila od koristi.

U pitanju su Bruklin Netsi, i to iz samo jednog razloga: u slučaju da se, kako se spekuliše, liga nastavi u junu, to bi značilo da bi Netsi možda mogli da računaju na veliko pojačanje, Kevina Durenta!

Durent je, podsećamo, u junu prethodne godine pretrpeo tešku povredu Ahilove tetive tokom finalne serije protiv Toronta, u julu je potpisao za Bruklin, a prognoza lekara za povratak na teren glasila je - godinu dana.

U međuvremenu se vratio u pun trenažni proces, istina ne igra utakmice, ali je njegovo stanje takvo da se ne isključuje mogućnost povratka na teren ukoliko se liga zaista nastavi u junu.

Svima je poznato koliko će tek sada Netsi voditi brigu da ne rizikuju sa skupo plaćenim košgeterom sa čime se slaže i Durentov dugogodišnji prijatelj i poslovni partner Rič Klejmen.

- Iskreno, nije baš realno ako mene pitate, o tome nismo ni pričali - rekao je Klejman na pitanje da li misli da bi Durent mogao da se vrati na teren ako se liga bude igrala u junu.

- Mislim da Kevin nije uopšte bio u planu da igra ovu sezonu. Ali sada, mislim da je kao i sve na svetu zbog ove situacije, teško predvideti šta će se dogoditi. Situacija se gleda iz dana u dan. Pretpostavljam da će Kevin sebi da ostavi prostora koliko god je potrebno da se rehabilituje za ovo vreme pauze. Međutim, teško je odgovoriti kada bi mogao da se vrati na parket, posebno sada kada je jasno da je NBA pauzirana na duže vreme.

Bruklin je trenuto u pej-of zoni tako da bi u slučaju da nastavak sezone bude samo doigravanje, bio siguran učesnik u nokaut fazi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA