≫ 

Zvezda i Partizan mogu zajedno u Evroligu sledeće sezone: Izvršni direktor takmičenja objasnio sve!

Edvard Skot potvrdio da ABA liga ima prioritetnu pozivnicu za sledeću sezonu

  • 23
Zvezda, Partizan, Evroliga Ilustracija: Nikola Jovanović

Beogradski večiti Crvena zvezda i Partizan bi voleli da se nađu u eliti sledeće godine, ali iako za to ima dosta realnih argumenata, ima i dosta otežavajućih okolnosti.

Deluje kao nerealna želja svih ljubitelja košarke, ali postoje i realne opcije da se tako nešto dogodi i da Štark Arena sledeće sezone bude bastion evropske košarke.

Telegraf je prvi o tome detaljno pisao pre dve nedelje i najavio mogućnost, a sada je to potvrdio i izvršni direktor Evrolige Edvard Skot za Sport klub.

- Pravila licenciranja Evrolige za sezonu 2020/2021. uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervisana je kao prioritet za prvaka ABA lige.

- Ako šampion ABA lige nije Partizan, a Partizan bude šampion ili vicešampion Evrokupa i tako se direktno plasira u Evroligu za 2020/2021, postoji mogućnost da sledeće sezone dve ekipe iz Jadranske lige učestvuju u Evrolige - rekao je Skot.

Košarkaši Partizana obezbedili sz prednost domaćeg terena u plej ofu Evrokupa sve do finala, pa i u finalu, jer imaju najbolji skor od 5-1. To znači da od tri meča u plej -ofu, dva će uvek da igraju na svom terenu. Naravo, ako se takmičenje nastavi u ovom formatu.

Prema trenutnoj tabeli ABA, a tako će ostati i do kraja lige jer je ostalo samo jedno kolo Zvezda i Partizan se mogu sresti tek u finalu ABA, ako naravno uspeju da prođu svoje rivale.

Džejms Gist Foto: Marko Jovanović

Tako da ako se desi da Partizan dođe do finala Evrokupa (bilo kroz plej of ili kroz Fajnal Ejt koji se pominje zbog odlaganja takmičenja) obezbediće Evroligu, a ako se u finalu ABA sretne sa Zvezdom, a crveno-beli osvoje titulu, oba tima će igrati elitno takmičenje.

Video: Dino Rađa o top petorci današnjice sa prostora Jugoslavije

Naravno, to neće biti lako jer se pita i Budućnost.

Međutim, Edvard Skot nije detaljno objasnio šta će biti ako Partizan osvoji ABA i uđe u finale Evrokupa, da li tada drugoplasirani ide u Evrolgu?

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Delije podsetile Atamana na Marka Ivkovića, imali su poruku i za narod Crne Gore!

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    18. mart 2020 | 09:49

    Lagano OSVAJAMO SVE. NEKA OSTALI FORMIRAJU JEDAN TIM OD SVIH SVOJIH IGRACA I NEKA IZADJU NA CRTU, OPET JE SVE UZALUD, PONIZICEMO IH SVAKAKO. SVI SU USTALI PROTIV NAS, TADA SMO NAJJACI, A AKO SE JOS IGRA PRED NAMA GROBARIMA, PONISTICEMO IH KAO MRAZ PAPRIKU.

  • Dare

    18. mart 2020 | 10:51

    Partizan ce osvojiti i EK i Aba liga a uz njega u EL ce ici i finalista Aba lige u tom slucaju Buducnost koja ce igrati u finalu sa Partizanom. Posanje o specijalnim pozicijama i nadanja o EL xa fmp su samo lep san, da bi tako nesto dobio moras u toj EL imati neke rezultate

  • Miki

    18. mart 2020 | 09:20

    Sve im uzmi Partizane moj!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA