≫ 

Španci odlučili kako da privedu kraju prvenstvo, može li to da bude recept i za ABA ligu?

ACB liga donela konačnu odluku

  • 11
joanis burusis Detalj sa meča ACB lige; Foto: youtube/ACB

Španski košarkaški klubovi dogovorili su model po kome će zavšiti ovu sezonu koja je prekinuta zbog epidemije korona virusa.

Na Skupštini ACB lige, koja je održana danas video konferencijom, dogovoreno je da 12 najboljih timova u trenutku prekida odigraju završnicu sezone na jednom mestu i u jednoj dvorani.

Ekipe će biti podeljene u dve grupe po šest, igraće svako sa svakim, a dve najbolje ekipe iz grupe idu u polufinale. Kao mesto odigravanja završnice spominju se Kanarska ostrva.

Takođe, u zavisnosti od situacije proceniće se kada bi turnir mogao da počne. Iz ACB lige poručuju i da neće biti ispadanja ove godine, a ostaje da se klubovi dogovore da li će biti promocije u elitni rang.

Možda bi ovaj recept Španaca mogao da bude put kojim bi ABA liga trebalo da krene.

Podsetimo, u sredu će na video konferencijskom sastanku i čelnici klubova sa Jadrana razmatrati način na koji da provedu sezonu kraju. Mnogo je otvorenih pitanja, deluje da klubovi ne mogu da se saglase, što će dodatno podgrejati atmosferu na sastanku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    20. april 2020 | 16:24

    Partizan je prvak i tu nema vise price. Sve je rečeno. U suprotnom to je udar na ABA i onda je treba ugasiti.

  • Neutralan

    20. april 2020 | 16:17

    Realno je najpostenije da se odigra zadnje kolo bez publike i onda final 4 u Beogradu,Partizan je prvi trenutno u regularnom delu,pa bi fer bilo odigrati u Pioniru ili Areni,naravno bez publike zbog novonastale situacije. Svaki ostali scenario je nerealan! Prioritet je glavu sacuvati u ovom trenutnom stanju pa tek onda kosarka!

  • Grobar

    20. april 2020 | 17:44

    Ali kako bi vi kmečali da ste prvi bili?! Ucene i pretnje kako ćete izaći iz lige ako bi se tad f4 igrao. Pa boze moj kako da igramo format koji ste vi ukinuli... Uzas blagi sa kim se mi takmicimo, ali nema frke neka dođe i taj f4 zgazicemo vas sve ivratiti na podesavanje ko onomad za 7 sekundu u Nišu! Napred Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA